Profitul Transgaz a scăzut cu 26% în primul trimestru

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Profitul Transgaz a scăzut cu 26% în primul trimestru

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale – Transgaz a raportat, pentru primul trimestru al acestui an, un profit net de 236,605 milioane lei, în scădere cu 26% comparativ cu cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, conform raportului trimestrial al companiei. Cauzele invocate de reprezentanții Transgaz: reducerea tarifelor reglementate de transport  și a cantității de gaze transportate.

Veniturile din exploatare ale Transgaz s-au diminuat cu 16%, la 535,5 milioane lei, din cauza reducerii tarifelor reglementate de transport volumetric și de rezervare de capacitate pe conducte, precum și cantităților de gaze efectiv transportate și a capacităților de transport rezervate. Veniturile din activitatea de transport intern de gaze au scăzut cu 17,5%, la 438,6 milioane lei, iar cele din transportul internațional de gaze, cu 12,3%. Cheltuielile de exploatare ale Transgaz s-au diminuat în T1 2018 cu 3%, la circa 258 milioane lei.

Cheltuielile pentru investiţii realizate în primele trei luni din 2018 au fost de 23,712 milioane lei, fiind puse în funcţiune, în perioada menţionată, investiţii în valoare de 13,847 milioane lei

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *