Programul Casa Eficientă Energetic: 5 motive să-ţi termoizolezi casa cu vată minerală

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul Casa Eficientă Energetic: 5 motive să-ţi termoizolezi casa cu vată minerală

Programul Casa Eficientă Energetic oferă finanţare pentru mai multe tipuri de soluţii de eficienţă energetică, însă este greu să-ţi atingi obiectivele prevăzute în program fără a recurge la termoizolaţie, mai ales termoizolaţie cu vată minerală, susține Asociația Producătorilor și Importatorilor de Vată Minerală din România (APIVMR).

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în dezbatere publică Ghidul de finanțare pentru programul Casa Eficientă Energetic, prin care proprietarii de case pot primi de la stat până la 15.000 de euro dacă își termoizolează casele.

„Casa Eficientă Energetic este un răspuns binevenit la provocările legate de impactul construcţiilor asupra mediului şi promovează eficienţa energetică ajutând proprietarii de case să economisească bani și să trăiască în condiţii mai bune. Proiectul a fost inițiat într-un moment în care şi industriile din zona eficienţei energetice aveau nevoie de susţinere. Din punctul nostru de vedere, cea mai bună utilizare a banilor pe care statul îi oferă este anveloparea casei folosind vata minerală. Este soluția care asigură nu doar economiile de energie necesare pentru a te încadra în cerințele din acest program, dar oferă și o serie de beneficii conexe, începând cu aspectul estetic – casa ta va arăta mai bine după renovare – și terminând cu cele practice, din zona confortului și siguranței”, a declarat preşedintele APIVMR, Ovidiu Păscuţiu.

Acesta prezintă 5 avantaje pe care izolarea cu vata minerală le are faţă de alte soluţii prevăzute în programul Casa Eficientă Energetic:

Economie de energie pe termen lung

Vata minerală este un material durabil, care îşi păstrează proprietăţile pe termen lung. Astfel, proprietarii vor economisi aceeaşi cantitate de energie şi peste câteva decenii.

Siguranţă la incendiu

Vata minerală este un produs incombustibil ceea ce asigură protecţia nu doar a imobilului şi a obiectelor din interior, ci mai ales a vieţilor oamenilor şi animalelor de companie care trăiesc în interiorul caselor.

Rezistenţă pe termen lung

Vată minerală este un material rezistent şi flexibil, cu proprietăţi mecanice care se menţin pe o durată mare de timp.

Confort crescut în interiorul clădirilor, inclusiv fonic

Trăim în case nu doar pentru a ne proteja de frig şi căldură, ci şi pentru un nivel crescut de confort. Vata minerală creşte nivelul de confort, atât prin faptul că previne apariţia mucegaiului cât şi prin faptul că ne protejează de zgomotele din exterior datorită proprităţilor sale fonice, astfel încât ne vom putea odihni sau concentra mai bine în interiorul caselor.

Un aspect plăcut

Dintre toate soluţiile de eficienţă energetică oferite de programul Casa Eficientă Energetic, beneficiul estetic care vine odată cu termoizolarea locuinţei cu vată mineral este unic. Acest aspect te va elibera de o muncă suplimentară data viitoare când vei dori să schimbi aspectul casei tale.

APIVMR (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Vată Minerală din România) este activă din anul 2011 si are ca membri principalii producători romani şi importatori de produse din vată minerală: Gecsat, Knauf Insulation, Rockwool, Saint-Gobain Isover şi Ursa România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.