Programul de oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă, finalizat

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul de oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă, finalizat

Nuclearelectrica a finalizat lucrările aferente opririi planificate a Unității 2 CNE Cernavodă. Sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat în cursul dimineţii de 2 iunie 2015, potrivit raportului companiei transmis BVB.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 8 mai 2015 în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. In perioada opririi planificate, s-au efectuat activitati din urmatoarele programe: de intretinere preventiva si corectiva; de inspectii obligatorii; de testare obligatorie, conform cerintelor Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprita; de implementare a modificarilor de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente.

Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă, potrivit comunicatului Nucleraelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *