Proiect ANRE privind investițiile distribuitorilor

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Proiect ANRE privind investițiile distribuitorilor

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE propune ca, din ianuarie 2018, distribuitorii să aloce 10% din volumul lor anual de investiţii pentru reglementarea sistemelor de măsurare inteligentă.

„Ca să securizăm impactul asupra creşterii componentei CAPEX din tariful de distribuţie, în primii 3 ani de zile, venim cu propunerea care urmează a fi discutată şi aprobată după ce se modifică Legea 123, ca operatorii de distribuţie, de reţea, să aloce 10% din volumul de investiţii pentru reglementarea sistemelor de măsurare inteligentă”, a declarat Emil Calotă, Vicepreședinte ANRE, la Conferința organizată de Energynomics pentru lansarea Raportului Energy Strategy Summit 2017.

Suntem într-un  cerc vicios, a semnalat oficialul ANRE. „Informații despre starea tehnică, comportamentul și performanța serviciilor, realizarea indicatorilor de performanță pot fi date doar de un contor inteligent. Nu putem însă monta contoare inteligente dacă nu avem o rețea pregătită. Vrem performanță, trebuie să plătim”, a afirmat Calotă, la conferința Energynomics.

El a insistat pe nevoia predictibilitate apropo de business plan, de fundamentarea programelor de investiţii. “Nu poţi să vii cu un astfel de program la jumătatea anului sau la 1 septembrie, pentru că e un program multianual. Vorbim de un program de 10 ani”, a precizat Calotă.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.