Proiect ANRE: Schimbarea furnizorului de energie și gaze va dura 24 de ore, din 2026

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiect ANRE: Schimbarea furnizorului de energie și gaze va dura 24 de ore, din 2026

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) vrea să acceseze fonduri europene prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020. A elaborat şi a transmis Comisiei Europene documentaţia necesară pentru a accesa fonduri UE, astfel încât, începând cu anul 2026, consumatorii de energie electrică şi de gaze naturale să poată migra de la un furnizor la altul în cel mult 24 de ore. Proiectul are o valoare totală de 20 de milioane de lei.

„Este un proiect de anvergură, cu impact la nivel naţional. Proiectul presupune implementarea unei baze de date şi a unei platforme online unice la nivel naţional, ce au ca scop optimizarea proceselor operaţionale generate de solicitările de schimbare a furnizorului; reducerea birocraţiei pentru cetăţeni şi mediul de afaceri; respectarea termenelor legale”, se menționează într-un document al ANRE.

Legislaţia prevede dreptul consumatorilor de energie şi gaze de a-şi schimba furnizorul în cel mult 21 de zile. Potrivit unei Directive europene, se instituie obligaţia ca, până în 2026, acest proces să fie posibil în 24 de ore, în orice zi lucrătoare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *