Proiect de lege, finalizat. Se mențin redevențele petroliere, deductibilități pentru offshore

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiect de lege, finalizat. Se mențin redevențele petroliere, deductibilități pentru offshore

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a finalizat proiectul de lege privind redevențele petroliere, ce prevede menținerea nivelului actual al taxării în domeniu, concomitent cu acordarea unor deduceri pentru investițiile offshore.

dragu

“Proiectul este finalizat la MFP. Am avut discuții tehnice pe acest proiect, am colaborat și cu experții departamentului fiscal de la FMI. Acest an, 2016, este un an în care activitatea autorităților și a Parlamentului a fost mai scurtă, ne-a lăsat mai puțin timp la dispoziție pentru finalizarea acestui proiect, dar noul Guvern, noul Parlament vor putea prelua un proiect, din punctul nostru de vedere, finalizat”, a explicat Anca Dragu, scrie Agerpres.

Proiectul își propune să facă o diferențiere între investițiile în producția offshore de produse petroliere. “În acest proiect am luat în calcul păstrarea redevențelor și o diferențiere pentru onshore și offshore, diferențiere care a fost inclusă și în legea din Parlament, în sensul în care, într-adevăr, investițiile pentru offshore sunt de anvergură mai mare, și aici luăm în considerare deductibilități mai mari pentru offshore, pentru a recunoaște efortul mai mare inițial de investiție”, a subliniat Anca Dragu, potrivit Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *