Proiectul Interim Coupling se amână. Testele cu participanții la piață, planificate în aprilie 2021

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiectul Interim Coupling se amână. Testele cu participanții la piață, planificate în aprilie 2021

Datorită unor blocaje în procesul de implementare identificate în primul trimestru al anului 2020, Proiectul DE-AT-PL-4M MC (Interim Coupling) Viena, Berlin, Varșovia, Praga, Budapesta, București, Bratislava a suferit o amânare față de planificarea inițială, potrivit unui comunicat prezentat de OPCOM și TRanselectrica.

În baza planificării actualizate, faza de testare regională comună a proiectului se așteaptă să înceapă la sfârșitul lunii Ianuarie 2021, în timp ce testele cu participanții la piață sunt planificate în a doua jumătate a lunii Aprilie 2021, se precizează în comunicat. Noua fereastră de lansare a proiectului este prevăzută pentru Mai 2021.În urma îndrumării primite din partea Comisiei Europene și a Autorităților Naționale de Reglementare, părțile proiectului au pregătit o foaie de parcurs detaliată și actualizată pe care au discutat-o cu Autoritățile Naționale de Reglementare implicate în data de 16 Octombrie 2020.

Proiectul DE-AT-PL-4M MC, denumit și proiectul Interim Coupling își propune să conecteze 4M MC cu Multi-Regional Coupling (MRC) prin introducerea alocării implicite a capacității pe bază de capacitate netă de interconexiune (NTC) pe șase frontiere (PL-DE, PL-CZ, PL-SK, CZ-DE, CZ-AT, HU-AT). Proiectul a încheiat faza de proiectare și a intrat în faza de implementare la sfârșitul anului 2019.

Operatorii Piețelor de Energie Electrică Desemnați (OPEED) în cooperare cu Operatorii de Transport și de Sistem (OTS) din Austria, Germania, Polonia și țările 4M Market Coupling (4M MC), și anume Republica Cehă, Ungaria, România și Slovacia, informează părțile interesate despre stadiul actual și planificarea proiectului în urma îndrumării primite de la Comisia Europeană (EC) în data de 22 Septembrie 2020 și de la Autoritățile Naționale de Reglementare din cadrul Interim Coupling în data de 26 Octombrie 2020, și calea de urmat convenită cu Autoritățile Naționale de Reglementare implicate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *