O singură propunere, a Ministerului Economiei, pentru postul vacant de administrator la Electrica: Niculae Havrileț să fie înlocuit cu Iulian Cristian Bosoancă, de profesie jurist, președinte al Filialei Mehedinți a CECCAR

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal O singură propunere, a Ministerului Economiei, pentru postul vacant de administrator la Electrica: Niculae Havrileț să fie înlocuit cu Iulian Cristian Bosoancă, de profesie jurist, președinte al Filialei Mehedinți a CECCAR
  • Bosoancă și-a adus contribuția la expertiza pentru susținerea lui Victor Ponta, acuzat de evaziune fiscală în dosarul Turceni – Rovinari în perioada în care a fost premier

Acționarii Electrica vor alege, în ședința AGA programată pentru data de 29 aprilie, un nou membru al Consiliului de Administrație  pentru ocuparea poziției vacante, în urma renunțării la mandat a administratorului neindependent Niculae Havrileț, care este în prezent Secretar de Stat, responsabil pe Energie în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA).

Sursă foto: CECCAR Business Magazine

O primă propunere pentru poziția vacantă de administrator la Electrica ce vine din partea MEEMA, publicată pe site-ul companiei, este Bosoancă Iulian Cristian, de profesie jurist, președinte al Filialei Mehedinți a CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), membru PNL. Iată că Ministerul Economiei preferă, din nou,  să nu promoveze un specialist cu experiență în domeniul energetic la cârma Grupului Electrica, un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România. Tot partidul decide și de această dată!

Îmi exercit profesia de contabil din 1998, pe cea de economist, în sens larg, din 2001, și de expert contabil din 2008. În acel an am înființat societatea comercială Expert Contabilitate & Servicii SRL, membră a CECCAR, a precizat Bosoancă într-un interviu pentru  CECCAR Business Magazine.

Bosoancă Iulian l-a susținut, cu expertiza sa, pe Victor Ponta, în perioada când era premier, acuzat de evaziune fiscală în dosarul Turceni – Rovinari. Potrivit unui articol publicat de Hotnews, în august 2015, “SURSE Ponta se apără pe Facebook cu opinia separată a expertului plătit de Șova, dar n-a spus ce reprezintă documentul”, raportul de expertiză (publicat de Ponta)  arată că nu există prejudiciu, ba mai mult că fostul premier ar fi plătit în plus 2000 de RON la bugetul de stat. Pe documentul publicat de Ponta pe pagina de Facebook apar trei semnaturi, a lui Bosoancă Iulian fiind una dintre ele.

Potrivit calificării profesionale prezentate pe site-ul Electrica, Bosoancă Iulian Cristian este jurist, a absolvit Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Drept, are un Master în Managementul Financiar Contabil al Instituţiilor Publice. A absolvit și Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Economice. Are diploma de economist în Finanţe, Asigurări, Universitatea Constantin Brâncuși, Facultatea de Științe Economice. Este Referent economic, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice, Colegiul Economic Drobeta Turnu Severin.

Lista cu candidații propuși pentru funcția de administrator Electrica nu mai poate fi completată și cu propuneri din partea celorlați acționari, deoarece termenul de depunere a expirat. În conformitate cu convocatorul pentru AGOA din 29 aprilie publicat pe site-ul Electrica, actionarii au avut dreptul sa propună candidați până în data de 26 martie 2020. Astfel, lista publicată pe website Electrica este lista finală cu propunerile, pusă la dispoziție în data de 30 martie 2020, tot conform prevederilor din convocator. Prin urmare, se supune votului acționarilor propunerea MEEMA, respectiv Bosoancă Iulian Cristian.

Din Consiliul de Administrație al Grupului Electrica fac parte: Valentin Radu – Președinte, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Ramona Ungur, Dragoș Andrei și Radu Florescu – membri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *