PSD cere Guvernului și ANRE prelungirea termenului de contractare pe piaţa liberalizată

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic PSD cere Guvernului și ANRE prelungirea termenului de contractare pe piaţa liberalizată

PSD a solicitat Guvernului şi Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să prelungească până la finalul anului termenul până la care consumatorii casnici pot opta pentru alegerea unui furnizor de energie electrică, având în vedere că până în prezent doar jumătate dintre aceştia au semnat un contract concurenţial.

” Rata extrem de scăzută a cetăţenilor care au încheiat astfel de înţelegeri arată eşecul catastrofal al campaniei de informare desfăşurată de Guvern şi ANRE cu privire la liberalizarea pieţei de energie electrică. În condiţiile în care tarifele au crescut deja cu 18%, iar Guvernul nu a luat măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, furnizorii de energie electrică anunţă noi majorări pentru serviciul universal de până la 13%, după data de 1 iulie. Efectele în plan social ale acestor scumpiri vor fi catastrofale, dacă autorităţile din domeniu nu vor prelungi termenul de contractare pe piaţa liberalizată”, menţionează PSD, într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

PSD mai cere să se prevadă o procedură prin care furnizorii de energie electrică să îşi trimită reprezentanţii la domiciliul clienţilor pentru semnarea noilor contracte, astfel încât aceştia să fie informaţi corect şi în detaliu asupra opţiunilor pe care le au în această privinţă.

De asemenea, PSD solicită Guvernului şi ANRE să prezinte, cu exemple concrete, cum au compensat pierderile suferite de consumatorii casnici din cauza haosului produs de autorităţi la începutul anului, în privinţa reglementărilor din piaţa de energie electrică, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *