“Punem Oamenii din energie în lumină” Cristian FLEȘER, Specialist Prognoză și Producție, TMK Hydroenergy Power SRL: Dezvoltarea profesională continuă este primordială pentru mine. Mai ales în domeniul nostru este foarte important să fii la curent cu ultimele tehnologii

Publicat pe Categorii Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Esential “Punem Oamenii din energie în lumină” Cristian FLEȘER, Specialist Prognoză și Producție, TMK Hydroenergy Power SRL: Dezvoltarea profesională continuă este primordială pentru mine. Mai ales în domeniul nostru este foarte important să fii la curent cu ultimele tehnologii

Tinerii să fie încrezători în forțele proprii și să aibă curajul de a-și urma visele, pentru că acestea se împlinesc dacă crezi în ele, lucrezi cu responsabilitate, dedicare și ești dispus la efort

Cristian FLEȘER

Demersul nostru de a pune Oamenii de energie în lumină continuă cu un specialist care se ocupă cu elaborarea prognozei zilnice de energie electrică, cu tot ce ține de raportări și încheieri de lună pe partea de energie electrică. De asemenea, este responsabil cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor (RSVTI), cu monitorizarea și verificarea tehnică a tuturor instalațiilor și, totodată, responsabil de conformitate în cadrul TMK Hydroenergy Power SRL.

Îl rog să se prezinte: “Numele meu este Cristian Fleșer, am 29 ani și locuiesc în Reșița. Am absolvit facultatea de Inginerie și Management, din cadrul “Universității Eftimie Murgu” din Reșița, secția electromecanică, finalizând apoi și masterul cu specializarea “Sisteme electromecanice avansate”. Din luna octombrie 2017, sunt bucuros sa fac parte din echipa TMK Hydroenergy Power SRL, fiind Specialist Prognoză și Producție”.

Cariera mea a început odată cu angajarea mea în cadrul companiei, adică în octombrie 2017. Mă număr printre cei care au avut oportunitatea să găsească locul potrivit încă de la start, ne spune Cristian Fleșer: “Încă din perioada liceului am fost atras de partea tehnică. Mă consider norocos că am descoperit această latură a mea destul de devreme și am avut ocazia să îmi încep cariera în domeniu. Da, cred că acest job mi se potrivește foarte bine, lucrez cu entuziasm și îmi place foarte mult ceea ce fac”.

InvesTenergy dorește să pună Oamenii din energie în lumină, să prezinte Specialiști din domeniu. În opinia dvs, cât de importanți sunt specialiștii în orice domeniu?

Cristian Fleșer: Specialiștii sunt, fără îndoială, motorul întregii activități. Mai mult decât atât, în toate domeniile este nevoie de oameni dedicați, cu inițiativă și care să se implice cu adevărat, nu doar declarativ, în activitatea de zi cu zi. Drumul spre performanță nu este cel mai ușor, însă, prin efort, cu pasiune și pregătire continuă, cu toții putem deveni specialiști în domeniul în care ne dorim.

Ce anume vă definește ca OM și ca specialist în ceea ce faceți?

Cristian Fleșer: Ca om, mă consider o persoană optimistă, energică și îmi place să dau o mână de ajutor, oricând este nevoie. Calitățile pe care consider că le am ca și specialist, completează modul meu de a fi. Mă definește curiozitatea, perseverența și seriozitatea cu care abordez lucrurile. Cred că aceste caracteristici mă reprezintă întru totul și mă ajută ca zi de zi să îmi construiesc drumul spre succes.

Continuăm dialogul și îl întrebăm pe interlocutorul nostru cum reușește să depășească/gestioneze situațiile din activitatea pe care o desfășoară. “Momente dificile pot interveni oricând, de cele mai multe ori atunci când ne așteptăm mai puțin. Poate mai multe situații dificile și provocări le întâmpini la început de drum până cunoști echipa și te integrezi în domeniu. Cu răbdare, dorința de a învăța mai mult și oamenii care să te susțină, am depășit fiecare obstacol și am conștientizat că lucrul în echipă este cheia succesului, inclusiv în fața provocărilor”, ne spune Fleșer, mândru că face parte din marea echipă a CEZ, pe care o consideră „o echipă de profesioniști, de oameni orientați spre rezultate, care gândesc strategic întreaga activitate și nu mă pot simți altfel decât ca într-o familie. Avem aceeași viziune și fiecare dintre noi caută soluții la orice provocare”.

Referitor la activitatea sa, Cristian Fleșer ne prezintă două dintre proiectele la care lucrează în prezent: „Proiecte ar fi multe, pentru că așa cum am mai spus, suntem o parte activă a domeniului energetic din România, însă așa cum e firesc, fiecare dintre noi are un proiect mai apropiat de suflet. În acest moment avem în desfășurare un proiect amplu, finanțat din fonduri norvegiene, care constă în construirea unei microhidrocentrale pe golirea de fund a barajului Valiug. În cadrul lui evoluez profesional, mai ales datorită cunoștințelor pe care le acumulez și a modului de lucru în echipă.

De asemenea, mai sunt implicat într-un proiect care constă în instalarea unor panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului intern. Această inițiativă se află în momentul de față în analiză pentru a primi finanțare din partea Innovation Norway”.

Interviul continuă… Cine este mentorul dvs, omul care v-a susținut în permanență? Sunteți, la rândul dvs, mentor pentru cineva?

Cristian Fleșer: Oamenii care m-au susținut în permanență și care mi-au fost modele sunt părinții mei. Din familie am învățat să fiu curios, să fiu ambițios și să muncesc pentru visul meu. Dacă sunt în acest moment mentor, nu aș putea să răspund, însă cu siguranță putem învăța în fiecare zi unii de la alții lucruri noi.

Cum reușiți să vă adaptați schimbărilor permanente din domeniul energetic?

Cristian Fleșer: Dezvoltarea profesională continuă este primordială pentru mine. Mai ales în domeniul nostru este foarte important să fii la curent cu ultimele tehnologii. Personal, mă documentez și urmăresc activ site-uri de profil, știri, newslettere, orice care mă conectează la realitate și îmi poate da idei pentru activitatea mea.

Suntem curioși să aflăm care sunt planurile de viitor ale specialistului nostru…”Ieșind puțin din sfera tehnică, pe viitor mi-ar placea să ma familiarizez mai mult și cu domeniul comunicarii. Sunt la început și, având în vedere că pe termen lung, iau in considerare posibilitatea să fiu antreprenor, consider că trebuie să îmi dezvolt aceste abilități de comunicare. Pe plan personal, ca orice tânăr, îmi doresc o familie care să completeze partea profesională”, ne spune, cu sinceritate, Cristian Fleșer.

Ce le recomandați generațiilor de tineri?

Cristian Fleșer: Este foarte simplu și vorbesc din experiență. Să fie încrezători în forțele proprii și să aibă curajul de a-și urma visele, pentru că acestea se împlinesc dacă crezi în ele, lucrezi cu responsabilitate, dedicare și ești dispus la efort.

O întrebare la final de interviu: Cum vedeți sectorul energetic românesc peste 10 ani?

Cristian Fleșer: În opinia mea, așa cum se spune că toate drumurile duc la Roma, ele se îndreaptă și spre energia verde. Cred că energia din surse regenerabile va fi ținta următorilor 10 ani.

Mulțumim Cristian Fleșer pentru interviul acordat, aprecierile noastre. Succes în continuare! Mulțumim CEZ pentru posibilitatea de a cunoaște și prezenta specialiști din companiile din grup.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Un comentariu la ““Punem Oamenii din energie în lumină” Cristian FLEȘER, Specialist Prognoză și Producție, TMK Hydroenergy Power SRL: Dezvoltarea profesională continuă este primordială pentru mine. Mai ales în domeniul nostru este foarte important să fii la curent cu ultimele tehnologii”

  1. Mi se pare inoportun să vă lăudați. Mergeți la Craiova să vedeți munți de acte care se cer pentru bransarea la energie electrică și timpul de așteptare pentru fiecare dosar în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *