RADET dă start-ul reparațiilor la conductele din rețeaua primară de termoficare

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica RADET dă start-ul reparațiilor la conductele din rețeaua primară de termoficare
  • Zonele majore vizate sunt Fundeni şi Pantelimon

RADET anunţă începerea lucrărilor de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică. În perioada martie – octombrie 2016, pentru pregătirea în bune condiţii a sezonului viitor de furnizare a căldurii, respectiv 2016 – 2017, regia autonomă trebuie să efectueze un număr de 127 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică, se precizează într-un comunicat al RADET.

retea-termoficare

„Aceste lucrări sunt absolut necesare pentru a menţine condiţiile de continuitate a furnizării căldurii măcar la aceiaşi parametri de anul trecut. Reparaţiile sunt vitale pentru funcţionarea sistemului de termoficare, având în vedere vechimea acestuia”, a declarat Valentin Viţalariu, Director General al RADET.

Costul total pentru menţinerea sistemului în actualele condiţii este de 90 de milioane de euro din care, în acest an pot fi folosite doar 9 milioane euro. Zonele majore vizate sunt Fundeni şi Pantelimon. „Vorbim de zone dezavantajate prin poziţionarea acestora în cadrul reţelei de termoficare. În cazul în care nu am interveni, ar fi necesară o alimentare de la distanţe cuprinse între 10 şi 12 kilometri, ceea ce ar avea un impact direct asupra presiunii şi calităţii serviciului prestat. Sunt situaţii cu care ne-am confruntat anul trecut şi pe care vrem să le evităm în sezonul care urmează. Vrem să îmbunătăţim confortul locuitorilor din aceste zone”, a subliniat directorul general al RADET.

Intervenţiile sunt programate astfel încât impactul asupra consumatorului final să fie minim.„În acest sens, între 800 şi 1.000 de angajaţi RADET vor fi mobilizaţi în această perioadă pentru a asigura eficienţa acestor intervenţii, a căror durată medie va fi de 24 de ore”, a concluzionat Valentin Viţalariu.

Locuitorii zonelor afectate vor fi anunţaţi înainte de începerea lucrărilor de reparaţii prin afişarea de anunţuri în imobilele în care locuiesc. Bucureştenii pot consulta informaţiile şi pe site-ul public, www.radet.ro, unde, la secţiunea “Opriri furnizare agent termic”, sunt anunţate în timp real opririle în furnizarea apei calde şi a agentului termic pentru încălzire.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *