Răzvan Nicolescu: Platforma PZU de tranzacționare ar trebui suspendată pe o perioadă nedeterminată

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Răzvan Nicolescu: Platforma PZU de tranzacționare ar trebui suspendată pe o perioadă nedeterminată

Platforma PZU de tranzacționare ar trebui suspendată, consideră Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.

România trebuie să discute rapid cu cei de la Comisia Europeană, să obțină acceptul și să suspende pe o perioadă nedeterminată platforma PZU de tranzacționare. Riscurile și beneficiile trebuie atent analizate, a scris acesta  pe pagina de facebook.

ANRE trebuie să efectueze o anchetă în legatura cu ceea ce se întâmplă în această perioada cu tranzacțiile PZU. Daca nu pot singuri, trebuie să ceară sprijinul ACER, a precizat Nicolescu.

Companiile de stat trebuie să își definească  misiunea lor ca și companii de stat. Este o clarificare necesară, consideră fostul ministru.

Potrivit E-nergia.ro, piața spot de energie electrică de la București a înregistrat un nou record de preț: 3.008 lei/MWh pentru energia electrică tranzacționată azi cu livrare mâine, cel mai mare din istorie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Răzvan Nicolescu: Platforma PZU de tranzacționare ar trebui suspendată pe o perioadă nedeterminată”

  1. Il intreb pe domnul fost ministrul al energiei dacă a lucrat vreodată într-o termocentrala sau hidrocentrala. Apoi îl mai intreb daca a lucrat efectiv într-un departament de vânzări a energiei electrice produsă de un producător. Piețele organizate de OPCOM sunt în regulă. La PZU trebuie facut altceva dle ministru, nu trebuie suspendat. Imi pare rau ca sunteti in eroare. Sunteti dle fost ministru un om capabil dar va lipseste practica. Un absolvent de inginerie electrică cum sunteti dumneavoastră, alta dată urma o perioadă de stagiatura era examinat periodic, se forma ca si inginer în practica apoi după ani buni de munca in domeniul de specialitate putea fi considerat un specialist. Din pacate de-a lungul anilor Ministerul Energiei a fost condus de oameni fara experienta in domeniul energetic, motiv pentru care am ajuns unde am ajuns. Astept sa vad ziua când se va suspenda PZU. Sunt alte soluții pentru calmarea prețurilor, dar deocamdată dumneavoastră nu le știți pentru ca mai întâi trebuie să munciti câțiva ani prin termocentrale, hidrocentrale ș. a. si apoi mai vorbim de ce trebuie facut. Documentati-va mai mult despre starea Sistemul Energetic din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.