Răzvan Nicolescu semnalează: Urmează alegeri la Eurelectric – Uniunea industriei energiei electrice europene. Este rândul României să fie prezentă cu un vicepreședinte. Contextul e perfect

Publicat pe Categorii Actual, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Răzvan Nicolescu semnalează: Urmează alegeri la Eurelectric – Uniunea industriei energiei electrice europene. Este rândul României să fie prezentă cu un vicepreședinte. Contextul e perfect
  • „Trebuie doar ca cineva din industrie – CEO sau CFO – să își depună formal candidatura și să avem cotizația plătita la zi”

Este rândul României să fie reprezentată în board-ul EURELECTRIC – Uniunea industriei energiei electrice europene, care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă, semnalează Nicolescu, fost ministru al Energiei.

În curand urmează alegeri pentru completarea bordului Eurelectric, asociația europeana a industriei de energie electrică. Este rândul Româniaei să aiba un loc acolo pentru că după regretatul Stelian Gal nu a mai fost nimeni. Contextul e perfect. Trebuie doar ca cineva din industrie (CEO sau CFO) să își depună formal candidatura și să avem cotizația plătita la zi. Ar fi bine să fie cineva de la o companie de stat, precizează Nicolescu.

După părerea sa, prezența în acest bord, într-o poziție de vicepreședinte, ar ajuta să se înțeleagă mai bine procesul de digitalizare, inclusiv că trebuie să instalăm mai multe contoare digitale pentru ca romanii să nu mai plătească facturi estimate eronat. Ar ajuta, de asemenea, să se înțeleagă oportunitățile fantastice oferite de tranziția energetică dar și faptul că nimic nu e mai important decât un tratament respectuos la adresa consumatorilor fără de care sectorul nu poate exista. Nu în ultimul rând, o prezență mai activă a industriei energetice de stat la Bruxelles va ajuta la înțelegerea regulilor de unbundling care sunt încălcate des de companii de stat de la noi în litera și spiritul lor, deși sunt în vigoare de aproape 10 ani, subliniază fostul ministru al Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Răzvan Nicolescu semnalează: Urmează alegeri la Eurelectric – Uniunea industriei energiei electrice europene. Este rândul României să fie prezentă cu un vicepreședinte. Contextul e perfect”

  1. Pentru a fi corecti ,Dl. Stelian Gal nu a fost niciodata Membru in BOD Eurelectric..
    Asociatia IRE a reprezentat si reprezinta azi prin Doamna Corina Popescu CEO – Electrica , membru in BOD Eurelectric,industria romana la Eurelectric. Dl Gal prin asociatia Centrul Roman de Energie a incercat sa intre in Eurelectric .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.