Reacție la acțiunile de control: Rafinăria Petromidia, operată în condiții de siguranță

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Reacție la acțiunile de control: Rafinăria Petromidia, operată în condiții de siguranță

În contextul acţiunilor de control asupra condiţiilor de muncă efectuate de autorităţile abilitate, Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, precizează că rafinăria Petromidia este operată în condiţii de siguranţă, fiind asigurat un climat sănătos de lucru pentru angajaţi, platforma industrială fiind aliniată standardelor naţionale şi europene de siguranţă şi securitate a muncii.

ziua_Petromidia copyGrupul KMG International, în calitate de proprietar al rafinăriilor Petromidia şi Vega respectă toate obligaţiile stabilite în sarcina sa ca şi angajator,  de legislatia în vigoare privind  securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor, acordând o atenţie deosebită pentru asigurarea siguranţei operaţionale şi a sănătaţii acestora, se precizează într-un comunicat transmis de companie. În acest scop, începând cu anul 2010, compania a investit peste 120 de milioane USD pentru construirea de instalaţii noi şi modernizarea, retehnologizarea, automatizarea celor existente, respectiv a celor care au un risc operaţional ridicat (Cocsare şi Desulfurare Gaze). Investiţiile realizate au determinat creşterea nivelului de siguranţă în exploatare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi.

În urma acestor investiţii şi în contextul actualei legislaţii în domeniul acordării condiţiilor speciale de muncă, pe platforma Petromidia nu se regăsesc locuri de muncă în condiţii speciale. Luând în considerare analiza internă a companiei şi feedback-ul angajaţilor, în 2017, compania intenţionează să iniţieze procedura de evaluare a locurilor de muncă din punctul de vedere al  încadrării în condiţii speciale, pentru angajaţii din instalaţiile de Cocsare şi Desulfurare, se precizează în comunicat.

De asemenea, rafinăria Petromidia monitorizează în permanenţă parametrii de operare a instalaţiilor de pe platforma industrială, astfel încât respectă normele naţionale şi europene de mediu, fiind şi prima rafinărie care a obţinut Autorizaţia Integrată de Mediu, în 2013, fără plan de acţiuni, pentru o perioadă de 10 ani. Autorizaţia stabileşte şi condiţiile de funcţionare a activităţilor, respectiv nivelul emisiilor în aer, apa şi sol, măsurile de gestionare a deşeurilor, etc.

Reprezentanții companiei spun că se vor pune la dispoziţia autorităţilor de control documentele pe care acestea le vor solicta în eventualitatea realizării unor controale punctuale la rafinăria Petromidia.

Investiţiile realizate de către KMG International şi unicul său acţionar, KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, pentru creşterea capacităţii de producţie şi pentru modernizarea rafinăriei Petromidia se ridică la peste 1,4 miliarde USD, începând din 2007. Rafinăria Petromidia este cea mai mare şi mai modernă unitate de profil din ţară, asigurând peste 40% din capacitatea de rafinare a României.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *