Reactoarele 3 și 4 Cernavodă, amânate?! Fondul Proprietatea nu vrea înțelegerea cu chinezii

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Esential Reactoarele 3 și 4 Cernavodă, amânate?! Fondul Proprietatea nu vrea înțelegerea cu chinezii

Fondul Proprietatea, în calitatea sa de acționar, cere amânarea încheierii Memorandumului de Înțelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea și dezafectarea Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă până la data aprobarii strategiei energetice naționale de către Guvernul României .

Nuclearelectrica informează acționarii și investitorii că, în data de 29.09.2015, a primit o solicitare de la unul dintre acționarii SNN, și anume Fondul Proprietatea, care detine 27.408.381 actiuni, reprezentând 9,10% din capitalul social al SNN, pentru suplimentarea ordinii de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (“AGEA”), stabilită pentru data de 22.10.2015. FP cere în mod expres: “Aprobarea amânării încheierii Memorandumului de Înțelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea și dezafectarea Unităților 3 si 4 de la CNE Cernavodă până la data aprobării strategiei energetice naționale de către Guvernul României”.

La Ministerul Energiei se lucrează la noua strategie energetică în paralel cu realizarea unei analize diagnostic a sectorului energetic. Suntem în curs de elaborare a documentaţiei de licitaţii, în vederea selectării unui consultant internaţional, care să asiste Guvernul şi Ministerul în definirea documetului strategiei, au declarat reprezentanții ministerului, fără a avansa termene de finalizare a strategiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *