Recomandăm Conferința “Carieră în industria energetică”, 5-10 martie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Recomandăm Conferința “Carieră în industria energetică”, 5-10 martie
  • 20 de companii se adresează celor 350 de tinerii aflați la început de carieră, înscriși online până în acest moment, pentru a-i forma în interiorul propriei culturi organizaționale

Pentru profesia de inginer, pe lângă tenacitate și cunoștinte, o bună planificare reprezintă cheia spre o carieră de succes, iar un pas necesar în această direcție este descoperirea oportunităților oferite de domeniu.

Cel mai important eveniment de carieră adresat inginerilor energeticieni – “Carieră în industria energetică 2018” se va desfășura în București, în perioada 5 – 10 martie 2018, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnice. Gazdele evenimentului sunt Societatea Inginerilor Energeticieni din România prin Filiala SIER București Tineret și Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnica din București.

Aflat la a cincea ediție, evenimentul a reușit să capteze atenția celor mai importante companii naționale și internaționale ce activează pe plan local încă de la început. Acestea sunt interesate să atragă tinerii aflați la început de carieră pentru a-i forma în interiorul propriei culturi organizaționale. Din cauza lipsei acute în ceea ce privește forța calificată de muncă din sectorul energetic, speakerii fac adevărate tururi de forţă enumerând motivele pentru care compania pe care o reprezintă este un bun angajator, iar ofertele pentru participanți variază de la vizite în interiorul facilităților de producție până la joburi full time pentru o  perioadă nedeterminată.

Programul evenimentului de anul acesta a fost gândit pe o perioadă de 6 zile. În acest interval, nu mai puțin de 20 de companii vor avea ocazia să se adreseze celor 350 de persoane înscrise online până în acest moment. Persoane remarcabile din domeniu participă încă din deschiderea evenimentului, arătându-și astfel susținerea pentru tânăra generație de specialiști: Horia Necula – Decan Facultatea de Energetică, Corina Popescu – Președintele Directoratului Transelectrica, Răzvan Nicolescu – Lider al industriei de energie și resurse din Deloitte Central Europe, Fănică Vatră – Director Executiv al Societății Inginerilor Energeticieni din România, Corneliu Bodea – Președinte al Centrului Român al Energiei.

La conferință își vor prezenta oportunitățile de carieră cei mai marti producători de energie: Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Nuclearelectrica, operatorul de transport și sistem – Transelectrica, companii care activează în domeniul furnizării și distribuției de energie -Enel, E.ON, companii mari din industrie – Rompetrol, companii care furnizează produse și servicii pentru industria energetică – Schneider Electric, Adrem, Eximprod Grup, Vinci Energies, Electromontaj Carpați, anteprenori generali, institute de cercetare și mulți alții.

Structura evenimentului a fost gândită astfel încât să ofere posibilitatea unei interacțiuni maxime între angajatori și potențiali viitori angajați. Astfel, complementar prezentărilor celor 30 de speakeri, a standurilor partenerilor și a celor 4 workshopuri, pauzele de cafea au fost gândite ca un puternic mijloc de networking. Ultimele două zile ale evenimentului vor fi dedicate vizitelor tehnice. Acestea vor fi organizate în următoarele locații: CNE Cernavodă – Nuclearelectrica; Dispecerat și Stație de transformare – Enel; Amenajarea Hidroenergetică a râului Teleajen – Hidroelectrica; Stația Electrică București Sud – Transelectrica.

Partenerii evenimentului

Parteneri Gold – Transelectrica, Enel și Rompetrol

Parteneri Silver – Nuclearelectrica, Schneider Electric și Electromontaj Carpați

Parteneri Bronze – Hidroelectrica, Adrem, Eximprod, E.on, Complexul Energetic Oltenia, Vinci Energies

Asociații partenere – Centrul Român al Energiei, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPB, MicroDERLab, BEST București, EESTEC București și Asociația Studenților de la Facultatea de Energetică

Parteneri Media – InvesTenergy, Focus Energetic, Bursa și energynomics.ro

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *