Recomandăm Romanian International Gas Conference, 23-26 noiembrie. Despre Pactul Verde european și viitorul gazelor naturale

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Recomandăm Romanian International Gas Conference, 23-26 noiembrie. Despre Pactul Verde european și viitorul gazelor naturale
  • InvesTenergy este Partener media

Energy Policy Group (EPG) organizează a treia ediție a Romanian International Gas Conference – RIGC în perioada 23-26 noiembrie. Tema aleasă este Pactul Verde european și viitorul gazelor naturale. Evenimentul se va desfășura în format online.

RIGC 2020 se va concentra pe răspunsul sectorului gazelor naturale la Acordul verde european și implicațiile recuperării post-Corona asupra României și regiunii. Organizatorii își propun să facă, cu sprijinul speakerilor invitați, un bilanț al evoluțiilor și tendințelor pentru sectorul gazelor naturale din România și Europa de Sud-Est.

Comisarul European pentru Energie Kadri Simson, miniștri ai Economiei și Mediului din România și din alte țări, directori de companii energetice, experți și consultanți sunt invitați, în calitate de Speakeri la ediția 2020 a RIGC, care este concepută ca o serie de evenimente online care se desfășoară ca o succesiune de patru seminarii web, cu diferite formate, în perioada 23-26 noiembrie.

Agenda evenimentului poate fi consultată

InvesTenergy este Partener media al evenimentului. Pentru mai multe informații despre RIGC 2020, accesați: https://www.rigc.ro/

Contextul pentru RIGC 2020 este Acordul verde european, care pune economia continentului pe o cale ambițioasă unică spre emisiile de carbon nete până la 2050. Industria gazelor va trebui să aducă în prim plan o strategie convingătoare de decarbonizare pe termen lung, în jurul producției și utilizării de biogaz / biometan, energie electrică și hidrogen fără carbon, alături de infrastructura necesară, susuțin organizatorii evenimentului internațional devenit tradițional în România – Think tank-ul  EPG.

Tematica RIGC 2020 este complexă și de maxima actualitate. Se vor dezbate, în cadrul sesiunilor, teme importante, cum ar fi: „ultimul tren” pentru investițiile în dezvoltarea perimetrelor de gaze din apele adânci din Marea Neagră, viitoarele surse de gaze lichefiate din Grecia, problematica piaței gazelor naturale din România, inclusiv obstacolele puse în calea dezvoltării sectorului de noile reglementări și legi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *