Rectificare de buget la Transelectrica. Nu vor mai avea loc disponibilizări în 2018. Este nevoie de specialiști pentru realizarea investițiilor, activității de exploatare și mentenanță

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Rectificare de buget la Transelectrica. Nu vor mai avea loc disponibilizări în 2018. Este nevoie de specialiști pentru realizarea investițiilor, activității de exploatare și mentenanță

Directoratul Transelectrica cere aprobarea acționarilor pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al companiei pentru anul în curs. Propunerea vine ca urmare a deciziei de a nu se mai face disponibilizări de personal în decursul anului 2018, prevăzute prin BVC aprobat inițial. La finalul anului  a fost preconizată reducerea cu 150 a numărului de posturi, de la 2180 la 2030 de angajați.

În nota de fundamentare, pregătită de acționari, se argumentează că decizia Directoratului s-a axat pe accelerarea investițiilor, evaluarea proceselor de exploatare și menetenanță și îmbunătățirea managementului financiar.

Totodată, se prezintă “rezultatul pozitiv constant înregistrat de Transelectrica”, respectiv un profit net de 98 milioane lei în semestrul 1 față de 98,38 milioane lei în primul semestru al anului trecut, în condițiile scăderii veniturilor din serviciile de transport și cele de sistem

Potrivit documentului consultat de InvesTenergy, rectificarea BVC 2018 este motivată de și de alte aspecte, precum: asigurarea necesarului de personal specializat în derularea activității de exploatare a RET; importanța asigurării funcționării instalațiilor, în condiții de siguranță a SEN; strategia adoptată de companie; diversitatea și dinamica pieței de energie în care operează Transelectrica, respectiv piața internă și cele externe, prin sistemul de interconectări cu țările vecine.

Ca urmare, Directoratul susține că este necesară efectuarea unei rectificări a BVC pentru 2018 pentru a fi asigurat fondul de salarii necesar până la finele anului. Se propune astfel majorarea cheltuielilor cu salariile cu suma de 4.416 mii lei, creșterea bonusurilor reprezentând cheltuieli sociale și a cheltuielilor cu contribuțiile datorate de angajator, precum și o majorare a cheltuielilor aferente contractelor de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere.

Modificările care ar urma să fie operate prin redistribuirea sumei de 5.000 mii lei nu afectează totalul cheltuielilor de personal aprobate prin BVC inițial pentru 2018, se mai precizează în documentul semnat de Directoratul Transelectrica.

Pentru acest an, compania are un plan de investiții de peste 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi. Este un plan foarte serios, iar rețeaua de transport al energiei electrice are nevoie de investiții și de mentenanță, admit șefii companiei, preocupați de realizarea investițiilor.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Rectificare de buget la Transelectrica. Nu vor mai avea loc disponibilizări în 2018. Este nevoie de specialiști pentru realizarea investițiilor, activității de exploatare și mentenanță”

  1. Pentru o mentenanță mai eficienta financiar se poate face din interiorul companiei( deci internalizarea mentenantei) asa cum au facut termoserv si electrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *