Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor, aprobat de ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor, aprobat de ANRE

Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale.

Potrivit unui comunicat al ANRE, regulamentul stabilește etapele și condițiile privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale printr-un proces unitar, transparent și nediscriminatoriu și se aplică de către operatorii sistemului de transport și operatorii economici autorizați.

Regulamentul permite creșterea gradului de protecție a solicitanților, informarea cât mai corectă și completă a acestora prin impunerea unor obligații operatorului sistemului de transport, crearea premiselor creșterii concurenței pe piață permițând solicitanților să aleagă operatorii economici autorizați de ANRE care să desfășoare activitățile legate de întocmirea documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții aferente racordului, întocmirea proiectului tehnic pentru executarea lucrărilor de construcții aferente racordului, precum și execuția acestuia în cazurile menționate în cadrul regulamentului, susțin reprezentanții ANRE în comunicat.

De asemenea, vizează creșterea competitivității în ceea ce privește modul de realizare a racordului de înaltă presiune prin reducerea timpului de realizare efectivă al acestuia, precum și reducerea costurilor de racordare prin introducerea competiției între operatorii economici.

Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale va intra în vigoare la data abrogării dispozițiilor privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1043/2004, cu modificările și completările ulterioare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.