Reorganizare la Electrica. Distribuțiile preiau activitățile de mentenanță, investiții, proiectare, achiziții și logistică. Concedieri colective la Electrica Serv

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Reorganizare la Electrica. Distribuțiile preiau activitățile de mentenanță, investiții, proiectare, achiziții și logistică. Concedieri colective la Electrica Serv

Se face reorganizare la nivelul Grupului Electrica. Decizia a fost luată în vara acestui an după ce Electrica a raportat o scădere record a profitului pe primul semestru, cu 97% comparativ cu perioada similară a anului trecut.  Ca urmare, strategia grupului a fost revizuită, fiind adaptată la condițiile actuale a pieței. S-a decis, ca principale măsuri: accelerarea programelor de reducere a costurilor, optimizarea proceselor și structurilor administrative, precum și a programelor de plecări voluntare, revizuirea portofoliului de clienți.

Totodată, se vor internaliza anumite activităţi din Electrica Serv, având ca obiectiv principal realizarea planului de investiţii foarte ambiţios de anul viitor (CAPEX de 863 milioane RON), potrivit unui raport al companiei. Conducerea companiei informează acționarii că, în data de 31 octombrie 2017, ca urmare a obținerii aprobărilor corporative necesare, au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Electrica (Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord SA, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud SA) și Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv.  Activitățile transferate la nivelul fiecărei distribuții sunt mentenanța, investiții, proiectare, achiziții și logistică. Acest transfer face parte din programul de reorganizare a ariei de activitate a distribuției, care vizează implementarea unui nou model țintă de organizare a segmentului de distribuție, bazat pe procese reproiectate (inclusiv activitățile internalizate) cu accent pe eficientizarea și calitatea serviciilor oferite clienților, realizarea planului de investiții și reducerea și controlul costurilor, se precizează în comunicatul Electrica.

Grupul Electrica are aprobarea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE pentru implementarea unui nou program de reorganizare a distribuțiilor Electrica.

De asemenea, conducerea Electrica anunță că la nivelul Electrica Serv a fost aprobat un program de concedieri colective valabil până la data de 31 decembrie 2019, în vederea eficientizării activității societății prin corelarea numărului de angajați indirect productivi cu cel al angajaților direct productivi. Numărul de angajați care vor fi disponibilizați prin programul de concediere colectivă  și planul detaliat de implementare va fi stabilit împreună cu partenerul de dialog social conform prevederilor legale în vigoare, se afirmă în comunicat.

Rezultatele grupului au fost marcate de efectele dezechilibrelor majore din piața de energie, directorul general Cătălin Stancu insistând asupra nevoii stringente de îmbunătățire a funcționării cadrului de desfășurare existent al pieței de energie. Din datele furnizate de Electrica reiese că, în perioada ianuarie-martie 2017, a fost înregistrată o creștere substanțială a prețului de achiziție a energiei, respectiv cu 78% pe Piața Zilei Următoare și cu aproximativ 38% pe Piața de Echilibrare, față de perioada similară a anului precedent.

Acționarii au aprobat în AGEA din  26 octombrie achiziţionarea de către Electrica a întregii participaţii deţinute de Fondul Proprietatea la capitalul social al filialelor companiei. Totodată a fost ales un nou Consiliul de Administrație.

Citește și: Electrica are undă verde de la acționari să achiziţioneze participaţiile Fondului Proprietatea în filialele sale. Tranzacție de 752 milioane lei. A fost ales un nou CA după cum și-a dorit Ministerul Energiei. Alegerile, contestate în Instanță

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *