Reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom s-au întâlnit, din nou, cu premierul Grindeanu

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom s-au întâlnit, din nou, cu premierul Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, din nou, după o lună, cu reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom. Într-un comunicat al Executivului se precizează că “Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit marţi, la Palatul Victoria, cu delegaţia consorţiului format din ExxonMobil, care mai mare companie petrolieră din lume listată la bursă, şi OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră românească, cu care a discutat despre investiţiile companiilor în România şi despre valorificarea resurselor energetice”.

Sursa foto: Guvernul României

”Prim-ministrul a subliniat deschiderea şi determinarea Guvernului de a sprijini proiectele de investiţii pentru dezvoltarea de noi surse de producţie de hidrocarburi offshore, în scopul de a ajuta la asigurarea securităţii energetice a României, precum şi la valorificarea resurselor energetice, în condiţii de competitivitate şi durabilitate”, se spune în comunicat.

Şeful Executivului a reconfirmat sprijinul pentru aceste proiecte de pionierat pentru industria locală de petrol şi gaze.“Guvernul este ferm angajat să asigure cadrul de reglementare necesar pentru atragerea şi dezvoltarea acestor proiecte în România. Astfel de proiecte asigură accesul la tehnologii de ultimă oră, transfer de know-how, contribuie la securitatea energetică şi răspund nevoilor de  promovare a investiţiilor pentru sectorul de petrol şi gaze”, a afirmat Grindeanu.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 2 martie un Memorandum prin care s-a decis înfiinţarea Comitetului interministerial privind asigurarea suportului tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potenţial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre realizate de ExxonMobile şi OMV Petrom

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.