Restructurare la ANRE. Din 72 șefi au mai rămas 55. Dumitru Chiriță, Președinte: Nu s-au făcut disponibilizări. Era nevoie de o nouă structură organizatorică

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Restructurare la ANRE. Din 72 șefi au mai rămas 55. Dumitru Chiriță, Președinte: Nu s-au făcut disponibilizări. Era nevoie de o nouă structură organizatorică

Restructurarea activității Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE este una dintre primele decizii ale actualei conduceri. Conform Ordinului nr. 21 din 31 octombrie 2017, semnat de președintele Dumitru Chiriță, ANRE are o nouă structură organizatorică.

“Numărul posturilor de conducere a fost redus de la 72 la 55. Obiectivul este să restructurăm activitatea ANRE. Nu s-au făcut disponibilizări, persoanele respective au fost încadrate pe alte funcţii”, a afirmat Dumitru Chiriță, la o întâlnire cu ziariștii.

Potrivit noii organigrame, publicată pe site-ul ANRE, au fost înființate unele Direcții, păstrate altele și s-a realizat o împărțire a acestora sub coordonarea celor 2 Vicepreședinți: Henorel Soreață și Zoltan Nagy-Bege, respectiv a președintelui Dumitru Chiriță.

A fost înfiinţată o Direcţie Generală de reglementări tehnice, licenţe şi autorizaţii, de care se ocupa vicepreşedintele Soreaţă. Tot în subordinea acestuia sunt Direcția Generală control și Direcția Generală tarife, monitorizare investiții.

În subordinea vicepreședintelui Zoltan Nagy-Bege sunt Departamentul pentru eficiență energetică, Direcția Generală eficiență energetică, surse regenerabile, cogenerare și energie termică și Direcția Generală piață energie și prețuri.

Au fost păstrate, sub directa coordonare a președintelui, Direcția comunicare, cooperare și relația cu Parlamentul, care asigură și relația cu Consiliul Consultativ; Direcția monitorizare REMIT, Direcția juridică și reurse umane, Direcția relații internaționale, asistență Comitet de Reglementare, precum și Secretar General, Direcția Economică și Direcția tehnică, IT.

Numărul posturilor aprobate este 300, exclusiv Comitetul de Reglementare. În prezent, la ANRE lucrează 280 de angajați.

Din Comitetul de Reglementare al ANRE fac parte: Ramiro Angelescu, Gabriel Gheorghe, Teodor Atanasiu, Cornelia Sulger. Prin decizie a premierului Mihai Tudose, au fost operate modificări și în Consiliul Consultativ.

Citește și:

Schimbări în Consiliul Consultativ al ANRE. Deși legea nu permite, premierul Tudose a numit „sfătuitor” de la CE Oltenia! AFEER și CNR-CME nu mai au reprezentanți

În prezent, ANRE funcționează cu o echipă de conducere completă, care are planuri mari pe linie de reglementări și nu numai. De la preluarea mandatului, președintele și cei doi președinți sunt prezenți, obligatoriu, la ședințele Comisiei de anchetă parlamentare a activității ANRE, condusă de deputatul Iulian Iancu. Se lucrează, în permanență, pentru furnizarea informațiilor solicitate și realizarea de analize/investigații, spun reprezentanții ANRE.

“Așteptăm ca Parlamentul să dea direcția prin operarea unor modificări în legislația primară, după care să venim noi cu reglementări secundare. Am decis să prelungim perioada de reglementare la zona de gaze cu un an”, a mai spus Chiriță.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *