Retehnologizarea AHE Vidraru: o nouă licitație “în cel mai scurt timp”. Studiul de fezabilitate a fost actualizat, se cere aprobarea acționarilor. Optimism la Hidroelectrica: “Există șanse reale de a atragere a unui număr mare de participanți la următoarea procedură de licitație”

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Retehnologizarea AHE Vidraru: o nouă licitație “în cel mai scurt timp”. Studiul de fezabilitate a fost actualizat, se cere aprobarea acționarilor. Optimism la Hidroelectrica: “Există șanse reale de a atragere a unui număr mare de participanți la următoarea procedură de licitație”
  • În aprilie, Hidroelectrica a anulat procedură competitivă cu negociere pentru retehnologizarea AHE Vidraru pe motiv că au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme

Procedura de atribuire a contractului de lucrări de retehnologizare la AHE Vidraru va fi reluată de Hidroelectrica “în cel mai scurt timp”, după cum și-au propus șefii companiei. În ședința AGEA, programată pentru data de 15 iunie, acționarii Hidroelectrica sunt solicitați să aprobe strategia investițională a companiei, precum și realizarea cu prioritate a două investiții importante, respectiv Retehnologizare AHE Vidraru și Retehnologizare CHE Râul Mare Retezat, conform noilor indicatori economico-financiari rezultați în urma actualizării studiului de fezabilitate.

Pentru proiectul Retehnologizare AHE Vidraru, studiul de fezabilitate și devizul general au fost actualizate ținând cont de contextul și de oportunitatea create de anularea procedurii de licitații Negociere competitivă, derulate în perioada 2019-2020. Scopul este reluarea, în cel mai scurt timp, a procedurii de atribuire a contractului de lucrări de retehnologizare, asigurând un grad de competitivitate cât mai ridicat și succesul acestei etape, se precizează într-un document al companiei consultat de InvesTenergy.

Retehnologizarea AHE Vidraru este un obiectiv prioritar de investiții inclus în Planul de Afaceri a Hidroelectrica 2020-2024. Reprezentanții companiei consideră, într-o abordare proactivă, că anularea procedurii de licitație (decizie luată pe 23 aprilie) poate fi considerată un moment propice pentru optimizarea documentațiilor și strategiilor care stau la baza realizării investiției. În contextul actual, restructurarea proiectului reprezintă o abordare optimă prin prisma adaptării conceptului de retehnologizare la practicile internaționale în domeniu, din punct de vedere tehnic și economic, existând șanse reale de a atragere a unui număr mare de participanți la următoarea procedură de licitație, se apreciază în documentul ce urmează a fi prezentat acționarilor.

Hidroelectrica a anulat, în luna aprilie, procedura competitivă cu negociere pentru retehnologizarea AHE Vidraru pe motiv că au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. Compania a reluat procedurile pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice – AHE Vidraru în urmă cu un, un proiect estimat la 82,15 milioane de euro.

Citiți mai multe pe

Obiectivul de investiții Retehnologizare AHE Vidraru este promovat și aprobat din perioada de insolvență a Hidroelectrica. De atunci, legislația aplicabilă în domeniul mediului și apelor, precum și cea privind obținerea avizelor și acordurilor, s-a modificat în repetate rânduri. Astfel, din 2016 s-au tot actualizat documentațiile tehnice specifice, fiind necesare de fiecare dată studii de evaluare adecvate.  Conform Deciziei din oct 2019 emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, a fost necesar să se întocmească un nou studiu de evaluare adecvată a efectelor potențiale asupra ariilor naturale protejate. Cheltuielile suplimentare rezultate din acțiunile ce trebuie  implementate conform acestei documentații se ridică la 630.000 lei, valoare ce a fost inclusă în devizul general, reiese din documentul pregătit de direcția de specialitate din cadrul Hidroelectrica pentru a fi prezentat acționarilor în ședința ce va avea loc luna viitoare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *