Retehnologizarea Unității 1 a CNE Cernavodă costă 1,2-1,5 miliarde euro

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Retehnologizarea Unității 1 a CNE Cernavodă costă 1,2-1,5 miliarde euro

Costul retehnologizării reactorului 1 de la Cernavodă a fost evaluat între 1,2 şi 1,5 miliarde de euro, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, în cadrul 7/24 Capital, un proiect al Bursei de Valori Bucureşti.

“Am aprobat în AGA, la finalul lui septembrie (2017 – n. r.) demararea acestui proiect. E clar că din punct de vedere economic proiectul are foarte multă logică. Practic, cu jumătate din costul unui reactor putem prelungi durata de viaţă a reactorului 1 cu 30 de ani. Această perspectivă de a mai prelungi cu încă 30 de ani durata de viaţă a unui reactor la un returner ascent dublu atrage foarte mulţi investitori. Conform strategiei adoptate în AGA, ne uităm la o închidere a reactorului între decembrie 2026 şi decembrie 2028 “, a spus Ghiţă, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte sursele de finanţare pentru realizarea acestui proiect, şeful Nuclearelectrica a menţionat că sunt luate în calcul diferite instrumente de finanţare, începând cu creditarea, până la o emisiune de obligaţiuni.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *