Rezultate CET Govora în insolvență: De la pierderi la profit de 30 mil. lei la 6 luni

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Rezultate CET Govora în insolvență: De la pierderi la profit de 30 mil. lei la 6 luni

Producatorul de energie termică și electricaă CET Govora înregistreaza, în primele 6 luni ale anului 2017, un profit net de 30,6 milioane lei, în conditiile în care, în perioada similară a anului precedent, societatea a înregistrat o pierdere netă de 5 milioane lei, comunică EuroInsol, administratorul companiei.  Acest rezultat s-a obținut pe fondul creșterii veniturilor din producția de bază cu peste 30% și a diminuării chelutielilor cu peste 20%.

Sursa foto: CET Govora

EBITDA a crescut de aproape 4 ori în primul semestru față de primul semestru al anului 2016, respectiv de la 12 milioane lei la 46,3 milioane lei. Capitalurile proprii au crescut de asemenea  cu 30 milioane lei. CET Govora se află în insolvență.

“Masurile de restructurare implementate de la preluarea mandatului de administrator judiciar al CET Govora au inclus renegocierea contractelor cu partenerii comerciali, restructurarea organigramei și a personalului, redefinirea și optimizarea fluxurilor și proceselor de producție, a procedurilor de achiziții și a politicii de recuperare a creanțelor, acestea având ca efect creșterea veniturilor, reducerea tuturor categoriilor de cheltuieli și a consumurilor și nu în ultimul rând creșterea gradului de recuperare a creanțelor.  Astfel, CET Govora înregistrează în primul semestru al anului 2017 un rezultat net pozitiv de peste 30 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 5 milioane lei în primul semestru al anului 2016. De la deschiderea insolvenței și până la 30.06.2017 s-au achitat în integralitate datoriile comerciale și fiscale curente, care însumează aproximativ 430 milioane lei, în condițiile creșterii continue a soldului de disponibil de lichidități, care a ajuns la peste 120 milioane lei.  Urmărim permanent prin deciziile luate să îmbunătățim performanțele finanicare ale societății și să asigurăam cadrul necesar implementării cu succes a unui plan de reorganizare”, a declarat Cristian Gavril reprezentant EuroInsol, administratorul companiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *