Robert Tudorache, Secretar de stat Ministerul Energiei: Lucrările la reactoarele 3 şi 4 Cernavodă ar putea începe până în 2020

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Hidro si nucleara, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Robert Tudorache, Secretar de stat Ministerul Energiei: Lucrările la reactoarele 3 şi 4 Cernavodă ar putea începe până în 2020

Tudorache: „Vom face tot posibilul ca în următoarele şase luni să închidem faza de negociere pe acordul cu partea chineză. Este practic obligatoriu, nu cred că mai suportă amânare” (News.ro)

Memorandumul cu partea chineză pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă se prelungește cu încă 6 luni. Aflat într-o vizită la Oil Terminal, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache, a afirmat că se poartă negocieri în acest sens și că lucrările ar putea începe până în 2020.

În noiembrie 2015, Nuclearelectrica şi China General Nuclear Power Corporation au semnat un memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, proiect estimat la 6,5 miliarde euro.

“Suntem cu prelungirea memorandumului de înţelegere pe încă şase luni. Deja am rezolvat undeva în proporţie de 80% elementele pe acordul investitorilor, unde mai aveam anumite neînţelegeri şi anumite inadvertenţe….Vom face tot posibilul ca în următoarele şase luni să închidem faza de negociere pe acord. Vom face tot posibilul ca în următoarele şase luni să închidem faza de negociere pe acord. Este practic obligatoriu, nu cred că mai suportă amânare ”, a afirmat Robert Tudorache, citat de News.ro. El este și președintele Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica.

Întrebat când ar putea începe lucrările pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4, oficialul Ministerului Energiei a estimat că acest lucru s-ar putea întâmpla până în 2020.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *