România are în depozite 3 miliarde cubi de gaze naturale pentru iarnă. Centrala Romgaz de la Iernut va fi gata la finele anului viitor, promite Burduja

Publicat pe Categorii Business, Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii România are în depozite 3 miliarde cubi de gaze naturale pentru iarnă. Centrala Romgaz de la Iernut va fi gata la finele anului viitor, promite Burduja

Romgaz, prin filiala Depogaz Ploiești, a înmagazinat deja, pentru iarna care vine, 2,715 miliarde metri cubi de gaze. În total, cele două companii, Depogaz Ploiești și Depomureș Tg. Mureș, au, împreună, peste 3 miliarde mc de gaze înmagazinate pentru a trece cu bine iarna 2023 – 2024. Ceea ce înseamnă că peste 95% din capacitatea de înmagazinare este utilizată, adică ne-am depășit cu mult ținta asumată de Uniunea Europeană, de a avea depozitele pline în proporție de 90% la 1 noiembrie, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

El a vizitat ieri, 22 septembrie, șantierul de la Iernut, unde compania națională Romgaz construiește o centrală pe gaze în ciclu combinat pentru producerea energiei electrice.

“Mă bucur că am reușit să deblocăm acest proiect extrem de important atât pentru companie, pentru minister, ca acționar majoritar al Romgaz, dar și pentru țară. Este primul proiect din surse clasice de energie început după 1990 ce se realizează în partea de vest a României. Felicit echipa de conducere Romgaz, cu mulțumiri speciale pentru Răzvan Popescu, directorul general!

Am promis că noua centrală se va finaliza până la sfârșitul anului viitor și suntem aici ca să vedem cum decurg lucrările. Sunt încântat să constat că lucrările au un ritm satisfăcător. Finalizarea noului obiectiv energetic este importantă atât pentru siguranța în aprovizionare a consumatorilor casnici și industriali, cât și pentru securitatea energetică a țării, dar și a regiunii. Să nu uităm că trebuie să-i ajutăm și pe frații noștri de peste Prut!”, afirmă ministrul Burduja.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *