România, gazda Conferinței CIGRE

Publicat pe Categorii Actual, Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Energie Electrica si termica România, gazda Conferinței CIGRE

Corina Popescu, CEO: Transelectrica are în desfășurare două proiecte mari – Mid Continental East Corridor  și Black Sea Corridor. Aceste proiecte de importanță majoră din punct de vedere al interconexiunilor sunt totodată parte din lucrările de închidere a inelului de 400 kV

Cea de-a patra ediție a Conferinței Internaționale privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2017 – CMDM 2017 se desfășoară în aceste zile la București,  cu invitați de marcă la nivel internațional din domeniul energetic.

„Mă bucur să deschid conferința de anul acesta, care adună atâția specialiști de talie mondială, cu atât mai mult cu cât am făcut și eu parte din familia CIGRE. În același timp, sunt mândră că România – un stat cu un important rol energetic la granița Europei – găzduiește acest eveniment. România are o poziție specială în Europa, întrucât granița noastră este și granița sistemului energetic european. Prin poziția specială pe care o avem suntem parte din două regiuni importante: prin granița de vest a României facem parte din regiunea centrală a Europei de Est, iar prin granița de sud – din regiunea de sud-est a Europei. În acest sens, Transelectrica are în desfășurare două proiecte mari: Mid Continental East Corridor – în zona de vest – și Black Sea Corridor. Aceste proiecte de importanță majoră din punct de vedere al interconexiunilor sunt totodată parte din lucrările de închidere a inelului de 400 kV. Sper că dezbaterile și sesiunile de lucru de pe parcursul conferinței vor fi utile pentru noi, ca țară, și vom reuși, pe baza experienței să ducem la capăt toate proiectele”, a declarat Corina Popescu, Director General Executiv al Transelectrica.

În cadrul conferinței sunt prezentate 45 de lucrări și țin 6 tutoriale în care sunt dezbătute teme precum: rețele inteligente; monitorizarea stării și diagnoza pentru echipamentele de mare putere și liniile de înaltă tensiune; monitorizarea stării și diagnoza pentru echipamentele din centralele electrice; defecte generate de cauze electrice, mecanice, chimice și termice; evaluarea degradării pentru echipamentele de putere; instrumente moderne de mentenanță și tehnologii; tehnici de detecție avansate pentru monitorizarea stării și diagnoză; aplicații ale inteligenței artificiale pentru extragerea de date și evaluarea stării; automatizare stații și contorizare automată; instrumente de gestionare a activelor specifice echipamentelor de mare putere; generarea distribuită și surse de energie regenerabilă.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica  este reprezentată, în cadrul conferinței, de specialiști recunoscuți international: Ciprian Diaconu – Președinte al Comitetului Național Român al CIGRE, Ioan Hațegan – Secretar al Comitetului Național Român al CIGRE și Florin Bălașiu – Expert al Comitetului de Studii CIGRE B5 (Protecții și Automatizări).

Conferința Internațională privind Monitorizarea Stării, Diagnoza și Mentenanța echipamentelor și liniilor de înaltă tensiune 2017 reprezintă un eveniment major pentru sistemul energetic național și oferă prilejul membrilor CIGRE și părților interesate să prezinte evoluții fundamentale și tehnologice în domeniul energetic. Conferința reunește ingineri, specialiști energeticieni și factori de decizie din domeniul energetic.

Evenimentul, organizat de Comitetului Național Român CIGRE în parteneriat cu Transelectrica, sub egida CIGRE Paris, se desfășoară pe parcursul a trei zil, 25-27 septembri, la Hotel Radisson Blu din București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *