România va exporta 600 de MW energie electrică în Republica Moldova  în 2018

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica România va exporta 600 de MW energie electrică în Republica Moldova  în 2018

România va avea posibilitatea să exporte 600 de MW de energie electrică în bandă în Republica Moldova cel mai târziu în anul 2018, a declarat marţi Oana Zachia, reprezentant Transelectrica, la Conferința anuală a Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România.

“Există un acord interguvernamental şi un acord între operatorii de transport. Cel puţin la nivelul acestui acord, anul în care se va putea realiza un export de 600 de MW în bandă este 2018 cel mai târziu. Acest lucru se poate realiza pe linia Isaccea-Vulcăneşti, dar problema care mai trebuie rezolvată este între Vulcăneşti şi Chişinău”, a precizat Zachia, răspunzând la o întrebare adresată de fostul ministru Răzvan Nicolescu.  Linia de interconectare există, practic se poate realiza acest export și în prezent, însă este nevoie de construirea unei linii între Vulcăneşti şi Chişinău.

Potrivit lui Răzvan Nicolescu, consultant în cadrul Deloitte şi fost ministru român al Energiei, există companii româneşti, europene şi americane care negociază achiziţia unor companii de energie din Republica Moldova şi demararea unor proiecte de explorare a hidrocarburilor, însă concretizarea acestor colaborări depinde de rezultatul alegerilor de la Chişinău .


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *