Romgaz: 80% din parcul auto va funcționa pe bază de combustibili cu emisii reduse până în anul 2030

Publicat pe Categorii Petrol si gaze
Prima Pagina Petrol si gaze Romgaz: 80% din parcul auto va funcționa pe bază de combustibili cu emisii reduse până în anul 2030

Până în anul 2030, 80% din parcul auto al Romgaz va funcționa pe bază de combustibili cu emisii reduse. Autobuzele care utilizează motorină vor fi înlocuite cu autobuze care utilizează energie verde, potrivit Strategiei S.N.G.N. ROMGAZ pe perioada 2021 – 2030, avizată de Consiliul de Administrație și care urmrează să fie aprobată de acționari, în ședința de 4 noiembrie.

De asemenea, autoturismele care utilizează motorină sau benzină, precum și cele de mare tonaj, vor fi înlocuite cu autoturisme care utilizează energie verde.

Investițiile estimate sunt în sumă de 59 mil. euro și  vor fi economii anuale de 4,5 mil. euro, potrivit strategiei Romgaz.

Compania are în plan și dezvoltarea producției de hidrogen pentru asigurarea transportului ecologic și aprovizionarea consumatorilor:

Convertirea a 20% din parcul auto propiu în mașini ecologice care să utilizeze combustibil sub forma de hidrogen, este una dintre direcțiile prevăzute în strategie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.