Romgaz a avizat oferta angajantă de cumpărare a ExxonMobil Romania. Este nevoie de aprobarea acționarilor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz a avizat oferta angajantă de cumpărare a ExxonMobil Romania. Este nevoie de aprobarea acționarilor

Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz SA a avizat, în data de 30 martie 2021, oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, potrivit unei informări a companiei transmise BVB.

Restul participaţiei de 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă este deţinut de OMV Petrom S.A.

Potrivit unei scrisori adresate de către ExxonMobil Upstream Business Development pe 15 februarie 2021, data finală până la care cumpărătorii interesaţi sunt invitaţi să depună ofertele angajante este 31 martie 2021.

Oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, astfel cum a fost avizată de Consiliul de Administratie al S.N.G.N. Romgaz SA, a fost transmisă către ExxonMobil Upstream Business Development în data de 30 martie 2021.

Oferta angajantă şi încheierea tranzacţiei de cumparare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited sunt condiţionate de aprobarea acestora de către Adunarea generală extraordinara a acţionarilor S.N.G.N. Romgaz SA, în conformitate cu prevederile legale şi ale Actului constitutiv Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *