Romgaz a plătit impozite, redevenţe şi taxe de 1.279.552 mii lei în 2018

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz a plătit impozite, redevenţe şi taxe de 1.279.552 mii lei în 2018

In 2018, Romgaz a platit impozite, redevente si diverse taxe in suma de 1.279.552 mii lei, potrivit unui Raport al companiei asupra plăţilor către guverne pentru anul 2018 transmis BVB, ce  sintetizează plăţile către Guvern în urma operaţiunilor de extracţie.

Cea mai mare suma  – 872.906 mii lei reprezinta impozitele percepute asupra venitului, producţiei sau profiturilor,cu excepţia impozitelor percepute asupra consumului, cum ar fi taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe venitul personal sau impozitul pe vanzari. Romgaz a platit redevenţe de 389.270 mii lei si pentru taxe de licenţă, taxe de închiriere, taxe de înregistrare şi alte taxe aferente licenţelor şi/sau concesiunilor a achitat 17.376 mii lei.

Pentru anul 2018 pentru operaţiunile desfasurate in Slovacia valoarea plaţilor efectuate sunt sub pragul de semnificaţie, se specifica in Raport, care prezintă plăţile efectuate de către S.N.G.N. Romgaz pentru anul financiar 2018 în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Finanţelor Publice OMFP 2844/19.12.2016.

Plăţile efectuate de către Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploieşti nu au fost cuprinse în raport datorită faptului că activitatea de înmagazinare gaze naturale nu face obiectul plăţilor către guverne.

Acest ordin este aplicabil entităţilor publice şi transpune în legislaţia naţională prevederile cuprinse în Directiva 2013/34/UE a Parlamentului European şi a Consiliului privind situaţiile financiare anuale, situaţiile financiare consolidate şi rapoartele conexe ale anumitor tipuri de întreprinderi. În baza acestor reglementări, SNGN Romgaz SA, societate admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori Bucuresti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE), care are ca obiect de activitate explorarea, prospectarea, descoperirea, dezvoltarea şi exploatarea produselor petroliere din zăcămintele aflate în portofoliul societăţii trebuie să întocmească Raportul asupra plăţilor către guverne.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *