Romgaz a primit încă 115 milioane lei din contul PNI pentru Centrala de la Iernut. Șefii Romgaz estimează începerea producției cu această centrală în luna iunie a anului 2021. Proiectul, întârziat un an și jumătate

Publicat pe Categorii Business, Petrol si gaze
Prima Pagina Business Romgaz a primit încă 115 milioane lei din contul PNI pentru Centrala de la Iernut. Șefii Romgaz estimează începerea producției cu această centrală în luna iunie a anului 2021. Proiectul, întârziat un an și jumătate

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a virat suma de 115.027.026,77 RON ce reprezintă a doua rată aferentă Contractului de Finanțare nr. 4/07.12.2017 pentru investiția “Ciclu combinat cu turbine pe gaz” – Iernut, anunță Romgaz.

Suma a fost virată ca urmare a aprobării celei de-a doua cereri de rambursare depuse, împreună cu documentele justificative, la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Comisia P.N.I., conform Graficului cererilor de rambursare. Contractul nr. 4/07.12.2017 a fost încheiat în contextul de finanţare nerambursabilă în valoare de maxim 320,90 milioane RON, din contul Planul Naţional de Investiţii (PNI), pentru investiția “Ciclu combinat cu turbine pe gaz”.

S.N.G.N. Romgaz este inclusă cu investiţia “Ciclu combinat cu turbine pe gaz”, în Anexa nr.3 “Planul Național de Investiții” la Hotărârea Guvernului nr. 1096/2013, la poziția 22.

Termenul de punere în funcțiune a Centralei electrice pe gaze în ciclu combinat de la Iernut a fost, din nou, decalat. Se estimează începerea producției cu această centrală în luna iunie a anului 2021. “În domeniul energiei electrice din cadrul companiei, anul 2020 este un an de tranziție de la centrala veche la centrala nouă. S-a decalat data de punere în funcțiune a centralei noi și se estimează începerea producției cu centrala nouă în luna iunie a anului 2021”, se precizează într-un document al Romgaz, prezentat acționarilor pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri urmare a unor neînțelegeri între parteneri și a majorării salariilor în construcţii în baza OUG 114. ANRE a prelungit valabilitatea autorizației acordată Romgaz pentru realizarea Centralei Termoelectrice de la Iernut.

Contractul,  în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, a fost încheiat, în 2016, de Romgaz cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *