Romgaz are nevoie de avocați specializați la semnarea contractului pentru achiziția acțiunilor ExxonMobil, finalizarea tranzacției, dar și pentru activitatea de furnizare gaze naturale. Se cere aprobarea acționarilor

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Romgaz are nevoie de avocați specializați la semnarea contractului pentru achiziția acțiunilor ExxonMobil, finalizarea tranzacției, dar și pentru activitatea de furnizare gaze naturale. Se cere aprobarea acționarilor
  • Compania are în plan achiziția de gaze naturale din surse diversificate, inclusiv din surse de GNL,cu puncte de livrare în România sau în afara țării

Romgaz va achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare externă a companiei în cazul semnării contractului pentru achiziția acțiunilor (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), companie care deține participația de 50% în cadrul perimetrului offshore Neptun Deep și/sau finalizării tranzacției, precum și pentru activitatea de furnizare gaze naturale. Se cere aprobarea acționarilor, în ședința AGOA din data de 28 Aprilie.

Având în vedere complexitatea proiectului Neptun Deep și a formalităților necesare și utile realizării celor descrise mai sus, serviciile de consultanță, de asistență și reprezentare juridică vor acoperi atât aspecte specifice legislației străine aplicabile fiecărui caz în parte și, dupa caz, și a legislației române în consecința necesității executării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor ROMGAZ/EMEPRL în proiectul Neptun Deep care are la bază Acordul Petrolier guvernat de legea română, se precizează într-un document al companiei.

Citește și: https://www.investenergy.ro/actionarii-romgaz-solicitati-sa-aprobe-contractul-de-achizitionare-a-actiunilor-exxonmobil-in-aprilie-tranzactia-se-va-finaliza-in-trimestrul-ii-au-fost-modificate-clauze-pentru-acoperirea-unor-ris/

Romgaz își propune să achiziționeze gaze naturale din surse diversificate, inclusiv din surse de GNL (cu puncte de livrare în România sau în afara țării) ținând cont de situația geo-politică actuală și de necesitatea identificării unor soluții pentru diversificarea resurselor în scopul asigurării aprovizionării piețelor de gaze naturale din România și din regiune, în contextul evoluțiilor actuale de pe piața energetică din regiune, se menționează în referatul pentru achiziția de servicii juridice.

Acționarii sunt informați că s-a inițiat un proces de explorare a alternativelor previzionându-se interferența unor legislații străine, atât din spațiul UE cât și din afara acestuia care nu pot fi gestionate și acoperite prin aparatul juridic propriu al Romgaz.

Activitatea de achiziționare a gazelor în modul descris anterior și după caz vânzarea unor cantități de gaze naturale, se va realiza în baza unor contracte care vor fi guvernate de legislații străine precum legislații aferente spatiului UE (legislație croată, legislație grecească, legislație bulgară, etc.) sau legislații specifice din afara UE. Astfel, se naște necesitatea achiziționării de servicii specializate în interpretarea și aplicarea normelor de drept internațional privat și a strandardelor internaționale, precum și de servicii specializate în legislații specifice diverselor state, pentru ca interesele societății să fie protejatea și totodată promovate cu cel mai înalt grad de profesionalism, se menționează în referat.

Bugetul Romgaz aprobat pentru anul 2022 prevede alocare bugetară corelativă pentru servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică. Pentru asigurarea serviciilor juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare externă a SNGN ROMGAZ SA  se vor putea încheia unul sau mai multe contracte cu case de avocatură, inclusiv cu case de avocatură în asociere, pentru una sau mai multe jurisdicții incidente (straine și/sau române).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.