Romgaz are planuri mari de investiții. Vrea să se asocieze cu companii petroliere gigant mondiale să participe la noi concesiuni în Marea Neagră

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Romgaz are planuri mari de investiții. Vrea să se asocieze cu companii petroliere gigant mondiale să participe la noi concesiuni în Marea Neagră

Romgaz analizează participarea la runda a XI-a de licitaţii pentru concesionarea de noi perimetre în Marea Neagră alături de companii-gigant la nivel mondial din sectorul petrolier, a declarat Adrian Volintiru, director general, într-o întâlnire cu presa, scrie Agerpres.

“Pe onshore e clar că vom participa, dar pe offshore e mai greu de luat o decizie, pentru că nu avem know-how”, a spus Volintiru, fără să dea numele companiilor cu care negociază.

Autoritatea Naţională de Resurse Minerale a anunţat, la finalul lunii iulie, că oferă prin apel public concesionarea operaţiunilor de explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră a 28 de perimetre, în cadrul Rundei a XI-a de licitaţii.

Se analizează posibilitatea de a intra în acţionariatul terminalului LNG de la Alexandropolis

Totodată, Romgaz analizează posibilitatea de a intra în acţionariatul companiei care realizează terminalul de gaz natural lichefiat (LNG) de la Alexadropolis, Grecia.

“Analizăm ideea de a intra în acţionariatul terminalului LNG de la Alexandropolis. Acolo este o structură deja definită, cu cinci acţionari, iar noi am dori o participaţie de 20%, despre asta este vorba. Dar decizia logică aparţine acţionarului majoritar şi va fi luată la momentul respectiv. Este o investiţie nouă. Ar putea fi avantajos pentru noi să cumpărăm LNG şi apoi vezi ce faci cu el, de la acel terminal, fie faci swap, fie îl aduci prin conductă. Conducta dintre Grecia şi Bulgaria are exact acest scop şi ne va ajuta”, a declarat Adrian Volintiru, directorul general al producătorului de gaze, într-o întâlnire cu presa, scrie Agerpres.

Investiţia iniţială pentru Romgaz  se ridică la 12,5 milioane de euro, la care se adaugă o sumă similară în doi ani de execuţie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *