Romgaz continuă operațiunile de explorare în 8 perimetre

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz continuă operațiunile de explorare în 8 perimetre

Ca urmare a rezultatelor pozitive obținute prin implementarea în perioada 2011-2016 a programului de lucrări, Romgaz și ANRM au decis continuarea operațiunilor petroliere de explorare a celor 8 perimetre printr-un nou program de lucrări care va acoperi perioada 2016-2021, concretizat prin semnarea unui act adițional de prelungire a perioadei de explorare pentru aceste perimetre, se precizează într-un comunicat al Romgaz transmis Bursei de Valori București.

Odată cu aprobarea Actului adițional prin hotărâre de către Guvernul României, Romgaz va identifica un potențial de exploatare pe termen lung menit să asigure constanța unei rate performante de înlocuire a rezervelor și consolidarea încrederii investitorilor în activele companiei, susțin reprezentanții companiei.

În perioada 2011-2016 Romgaz a executat operațiuni petroliere de explorare în 8 perimetre concesionate prin Acordul petrolier aprobat de Guvern prin Hotărârea nr.23/13.01.2000. Astfel, a fost intensificată activitatea de explorare pe treptele de mare adâncime din Bazinul Transilvaniei, Platforma Moesică şi Platforma Moldovenească și în aceste perimetre s-au executat 4.705 Km2 de achiziţie seismică 3D, s-au forat 70 sonde de explorare și au fost confirmate resurse contingente de cca. 17.000 mil. Nmc gaze., potrivit comunicatului Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.