Romgaz: Investiție de 238 de milioane de lei la Sărmăşel

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz: Investiție de 238 de milioane de lei la Sărmăşel

SNGN Romgaz a pus în funcţiune o nouă instalaţie de comprimare şi uscare a gazelor naturale, aferentă depozitului de înmagazinare de la Sărmăşel (Mureş). Investiţia, care însumează aproape un sfert de miliard de lei (238 de milioane de lei), va creşte capacitatea de înmagazinare a depozitului şi capacitatea de livrare a gazelor naturale în vârfurile de consum, susțin reprezentanții companiei.

Statie-Sarmasel (1)

Noua facilitate de comprimare şi uscare aferentă depozitului Sărmăşel va permite creşterea capacităţii de înmagazinare a depozitului, de la 800 de milioane de Nmc (normal metri cubi) la 950 de milioane de Nmc/ciclu, creșterea calității gazelor naturale livrate și a capacității zilnice de livrare a gazelor naturale din depozit de la 6 la 9 milioane de Nmc/zi.

Creșterea capacității depozitului se datorează în principal instalării unei noi capacități de comprimare care va putea asigura un debit maxim zilnic de 6 milioane Nmc. Stația de comprimare şi uscare pentru înmagazinare gaze este dotată cu tehnologie americană de vârf, care se remarcă printr-un consum redus de energie, respectând cu stricteţe toate cerințele europene și naționale în materie de protecție a mediului, se precizează într-un comunicat Romgaz.

Prin punerea în funcţiune a facilităţii de la Sărmăşel, România poate înmagazina 3,3 miliarde de Nmc/ciclu, investiţia contribuind şi la creşterea capacităţii de extracție a gazelor naturale din depozite, debitul maxim zilnic putând ajunge la 30 milioane de Nmc.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.