Romgaz, Lukoil și PanAtlantic Petroleum renunță la perimetrul Rapsodia din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz, Lukoil și PanAtlantic Petroleum renunță la perimetrul Rapsodia din Marea Neagră

În urma rezultatelor obținute din operațiunile de explorare, Romgaz alături de partenerii săi intenționează să renunțe la perimetrul EX29 EST Rapsodia din Marea Neagră, comunică reprezentanții Romgaz.

Datele și informațiile obținute au determinat pe cei 3 parteneri să ia decizia să nu mai continue operațiunile petroliere într-o fază suplimentară, prin asumarea unui nou program de explorare. Romgaz împreună cu Lukoil Overseas Atash Bv și PanAtlantic Petroleum au încheiat două contracte de concesiune prin care au dobândit drepturi și obligații de a exercita operațiuni petroliere în două perimetre din Marea Neagră, EX29 Est Rapsodia și EX30 Trident. În acordul petrolier ce guvernează operațiunile aferente perimetrului Rapsodia, partenerii au efectuat toate demersurile prevăzute în oferta câștigătoare, atât sub aspect fizic cât și valoric.

Prin urmare, cele 3 companii au notificat Agenția Națională de Resurse Minerale despre intenția de renunțare la executarea de operațiuni petroliere în perimetrul Rapsodia. “Este firesc, deși nu de dorit, ca unele operațiuni de explorare să nu se soldeze cu rezultatele scontate. Face parte din specificul activității și este un risc asumat de către parteneri”, se precizează în comunicatul Romgaz.

Referitor la celălalt acord, care vizează operațiunile petroliere din perimetrul Trident, Romgaz precizează că operațiunile petroliere aucondus la descoperirea a 30 miliarde metri cubi de gaze naturale și urmează cursul de analiză, interpretare și evaluare a descoperirii realizate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *