Romgaz avertizează din nou ELCEN: gaze asigurate până pe 15 noiembrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz avertizează din nou ELCEN: gaze asigurate până pe 15 noiembrie

Consiliul de administrație al Romgaz a aprobat prelungirea până la 15 noiembrie a contractului de furnizare gaze naturale încheiat cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN). Urmare a acestei decizii, cele două companii au încheiat un act adiţional pentru livrarea de gaze naturale, în sumă de peste 86,875 milioane lei, până pe 15 noiembrie 2015, se precizează într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Din data 16 noiembrie, Romgaz va sista furnizarea de gaze dacă producătorul de energie termică nu va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante, potrivit unei notificări a producătorului de gaze.

Decizia are la bază discuţii avansate la cele mai înalte foruri de decizie în ceea ce priveşte identificarea şi întrevederea de soluţii favorabile pentru asigurarea plăţii contravalorii gazelor naturale furnizate către Electrocentrale Bucureşti, dar în situaţia în care acestea nu pot fi dovedite în mod real se va proceda la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015, se menţionează în raportul transmis BVB de Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *