Romgaz taie gazele la ELCEN și dă la CE Hunedoara. A semnat 2 contracte de 30 mil. lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz taie gazele la ELCEN și dă la CE Hunedoara. A semnat 2 contracte de 30 mil. lei

În aceeași zi în care a anunțat că va sista livrarea de gaze la ELCEN din cauza datoriilor, Romgaz (SNG), producătorul naţional de gaze naturale, comunică că a semnat două contracte cu Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvență, pe perioada 1 octombrie 2016 – 30 iunie 2017. Valoarea cumulată a celor două contracte este de 30,5 milioane lei.

Romgaz-300x214Romgaz a încheiat cu CE Hunedoara două contracte în valoare totală de 30,58 milioane de lei pentru furnizare de gaz, potrivit unui raport remis  Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Primul contract este în valoare de 0,7 milioane lei, având drept obiect vânzarea-cumpărarea de gaze naturale pe piaţa concurenţială – Producători Energie Termică, iar cel de-al doilea este de 29,8 milioane lei, pentru piaţa concurenţială – Noncasnici.

Romgaz a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 615,3 milioane de lei, în scadere cu 19,74% fata de cel înregistrat în perioada similara a anului trecut, de 766,6 milioane de lei, conform datelor financiare ale companiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.