Romgaz vrea să investească într-o centrală solară pentru alimentarea prin autoconsum a instalațiilor companiei. Oferă 70.000 lei pentru studiul de oportunitate și eficiență a investiției

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Romgaz vrea să investească într-o centrală solară pentru alimentarea prin autoconsum a instalațiilor companiei. Oferă 70.000 lei pentru studiul de oportunitate și eficiență a investiției

Romgaz vrea să-și extindă producția de energie electrică din surse regenerabile. Are în plan o investiție într-o centrală solară pentru alimentarea prin autoconsum a instalațiilor companiei. În prezent, compania se alimentează cu energie electrică din Sistemul Energetic Național. 

Ca urmare, Romgaz a publicat, pe site-un propriu, un anunț privind achiziția de servicii în vederea realizării unei analize de oportunitate și eficiență pentru alimentarea cu energie electrică solară pentru autoconsum a unor puncte de producție ale companiei. Valoarea achiziției este de 70.000 lei.

Studiul de oportunitate va evidenția avantajele unei astfel de investiții, relevând costurile investiționale pe KWp instalat și cele de exploatare, potrivit anunțului. Conducerea Romgaz solicită să se realizeze, în cadrul studiului de oportunitate, următoarele: o analiză a consumurilor de energie electrică pentru fiecare punct de consum, propuneri tehnice pentru optimizarea consumurilor și diminuarea pierderilor de energie, studiul posibilității de alimentare a punctelor de consum cu energie regenerabilă solară pentru reducerea semnificativă a costurilor, întocmirea proiectului tehnic care să integreze centrala fotovoltaică în sisitemul de alimentare cu energie electrică din SEN. Tototdată, se cere o analiză economico-financiară a propunerii și sprijin în realizarea documentației privind obținerea de avize și autorizații în vederea implementării proiectului.

Studiile de specialitate arată că România are condiții foarte bune de valorificarea a radiației solare în energie electrică. Actualmente sunt în funcțiune centrale solare care sunt conectate la SEN cu putere totală de peste 1540 MWp, conform informațiilor prezentate de companie.

Directorul general Adrian Volintiru a anunțat, la finele anului trecut, că Romgaz are în plan achiziția unor proiecte eoliene la cheie, cu o tehnologie de ultimă generație. Mi-ar plăcea să se întâmple anul viitor (2020 – n.r.), a spus Volintiru.

Romgaz, focus pe investiții în 2020. Citește mai mult pe:


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.