Rompetrol vrea să repornească rafinăria Petromidia până la finele lunii septembrie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Rompetrol vrea să repornească rafinăria Petromidia până la finele lunii septembrie

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, vrea să repornească activitatea de producție a rafinăriei Petromidia până la finele lunii septembrie, în acord cu graficul de lucrări și livrarea echipamentelor necesare reparațiilor și verificărilor unităților afectate de incidentul din 2 iulie, potrivit unei informări transmise BVB. Unitățile de productie vor intra treptat în fluxul operațional.

Acest termen este condiționat de măsurile suplimentare de verificare și testare a echipamentelor, în acord cu normele de siguranță de pornire a acestora și a măsurilor de siguranță în exploatare, dar și a avizarii și certificarii instalațiilor de către autoritățile de resort, se precizează în informare.

În acest moment, în rafinărie au loc activități de reparatie, electrice și inginerești specifice, în instalațiile afectate. Funcționarea instalațiilor din cadrul rafinăriei Petromidia a fost întreruptă ca urmare a incidentului tehnic survenit pe data de 2 iulie 2021, în instalația de Hidrofinare Catalitică a Petrolului/Motorinei (Instalaţia HPM).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *