ROPEPCA, discuții cu ministrul Economiei despre redevențele din domeniul petrolier

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic ROPEPCA, discuții cu ministrul Economiei despre redevențele din domeniul petrolier

Ministrul Economiei,  Mihai Tudose s-a întâlnit, astăzi, cu delegaţia Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) condusă de Harald Kraft. Principalele teme abordate în cadrul discuţiilor au fost redevenţele în domeniul petrolier şi modalităţile de abordare în domeniul noii legi a redevenţelor, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Sursa foto: Ministerul Economiei

Tudose a reiterat principiul prin care statul acordă dreptul de explorare-exploatare, ţinând cont de faptul că nivelul redevenţei exprimă preţul corect pentru exploatarea resurselor şi de necesitatea de a stabili o clauză de stabilitate a licenţei pe toată durata de valabilitate. Reprezentanţii ROPEPCA  au prezentat imaginea de ansamblu asupra României şi a altor state europene şi aspectele cu care se confruntă membrii acesteia în activitatea pe care o desfăşoară în sectorul matur onshore upstream de petrol şi gaze naturale.

Având în vedere contribuţia importantă a sectorului petrolier în economia României, ministrul Mihai Tudose și-a exprimat deschiderea pentru colaboarea cu ROPEPCA pentru găsirea unor soluţii la aspectele prezentate de delegaţia asociaţiei. În acest context, s-a convenit ca pe timpul elaborării legii redevenţelor, să existe un dialog în cadrul grupului interministerial constituit la nivelul Ministerului Economiei,  în acest sens ROPEPCA fiind invitată să transmită punctele sale de vedere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.