ROPEPCA are o nouă conducere.  Președintele Asociației, Saniya Melnicenco de la NIS Petrol, este Speaker la Conferința anuală InvesTenergy

Publicat pe Categorii Petrol si gaze
Prima Pagina Petrol si gaze ROPEPCA are o nouă conducere.  Președintele Asociației, Saniya Melnicenco de la NIS Petrol, este Speaker la Conferința anuală InvesTenergy

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie (ROPEPCA) anunţă începerea mandatului noii conduceri a organizaţiei, în urma alegerilor desfăşurate la începutul lunii noiembrie.

Componenţa Consiliului Director al ROPEPCA va fi asigurată, în perioada noiembrie 2018-noiembrie 2019,  de Saniya Melnicenco (NIS Petrol)-Preşedinte, Artur Stratan (Amromco Energy)-Vicepreşedinte, Mark Wagley (Hunt Oil), Norbert Groeschner (OMV Petrom) şi Michel Louboutin (Expert Petroleum) în calitate de membri.

Noul preşedinte ROPEPCA, Saniya Melniceco, este de profesie jurist, cu o experienţă de peste 18 de ani în domeniu. Ea lucrează în cadrul companiei NIS Petrol din anul 2012, deţinând poziţia de director al Departamentului Juridic şi Afaceri Corporative. Totodată, în ultimii patru ani Saniya Melnicenco a fost un membru activ al conducerii ROPECA, fiind implicată în toate proiectele şi programele derulate de asociaţie. Ea preia mandatul de preşedinte al ROPEPCA de la Harald Kraft, Country Manager al Stratum Energy România.

“ROPEPCA a militat în permanenţă pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil şi atractiv pentru companiile din domeniul explorării şi exploatării petroliere din Romania. Am întâmpinat numeroase provocări în acest sens în ultimii ani. Îmi propun ca, alături de colegii mei din conducerea ROPEPCA, să reuşim să depăşim aceste provocări, prin promovarea unui dialog deschis şi constructiv cu toate părţile interesate. Sper să creştem astfel gradul de înţelegere asupra importanţei industriei de explorare şi exploatare petrolieră. Ne dorim ca această constientizare  să permită dezvoltarea unui cadru de politici publice echilibrat şi stabil, care să încurajeze investiţiile în acest domeniu de tradiţie din Romania” a declarat Saniya Melnicenco.

Președintele ROPEPCA reamintește publicului că principalele provocări cu care se confruntă industria onshore de tiței și gaze sunt nevoia stringentă de modernizare a cadrului legislativ în domeniul explorării  și exploatării resurselor petroliere, și de creștere a  competitivității pieței precum și lipsa unui orizont clar cu privire la organizarea rundei a 11-a de concesionare de noi perimetre petroliere.

La rândul său, Harald Kraft, fostul Președinte ROPEPCA confirmă:,: „Cred în continuitate și consolidarea relației dintre stat și mediul de business. Așa cum am spus de nenumărate ori, ROPEPCA este un partener de dialog pentru stat, în vederea creării unui mediu prielnic și atractiv pentru acest sector de economie și am convingerea că asociatia va reuși să fie şi pe viitor un promotor puternic al celor mai bune practici pentru industria petrolieră”.

Membrii Asociației accentuează cu această ocazie importanța pe care un sistem legislativ și  fiscal predictibil, stabil și competitiv o are asupra funcționării optime a industriei de explorare și producție petrolieră și, implicit, asupra beneficiilor strategice aduse de aceasta: consolidarea securităţii energetice la nivel naţional și regional, precum și susținerea creşterii economiei nationale.

Despre ROPEPCA

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) a fost fondată în noiembrie 2012, având scopul de a consolida imaginea sectorului onshore upstream din România și de a îmbunătăți relația și comunicarea acesteia cu autoritățile guvernamentale, regionale și locale, cu agențiile naționale și cu publicul general. ROPEPCA reunește 16 dintre cei mai importanți deținători de acorduri de concesiune petrolieră onshore încheiate cu statul român. Membrii asociației dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de explorare, dezvoltare și producție onshore din România, reprezentând pentru anii 2014-2017 investiții cumulate de peste 4 miliarde de Euro, contribuții către bugetul de stat de 5,5 miliarde de euro, precum și crearea și menținerea a 14,000 de locuri de muncă.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *