Rusia vrea să livreze direct combustibili Greciei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Rusia vrea să livreze direct combustibili Greciei

Rusia şi-a exprimat intenţia de a livra direct combustibili către Grecia, în ideea de a susţine economia elenă, a declarat duminică ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, transmite RIA Novosti.

‘Rusia intenţionează să sprijine relansarea economiei Greciei printr-o cooperare sporită în sectorul energetic. În acest context, analizăm posibilitatea organizării unor livrări directe de resurse energetice către Grecia, începând în viitorul apropiat’, a declarat Novak. Acesta a precizat că un acord în acest sens ar putea fi convenit în săptămânile următoare, fără a da detalii despre tipul de combustibili care intenţionează Rusia să livreze Greciei, scrie Agerpres.

Vineri, oficialii greci au recunoscut, pentru prima dată, că iau în considerare participarea la gazoductul Turkish Stream, un proiect derulat de grupul rus Gazprom. Viitoarea conductă Turkish Stream va traversa Marea Neagră pentru a ajunge până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea să ajungă la consumatorii din sudul Europei. Ministrul grec al energiei, Panayotis Lafazanis, a spus că decizia va fi o parte cheie a politicii externe ‘multilaterale’ a ţării şi va crea 20.000 de locuri de muncă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *