RWE Energie are OK-ul Consiliului Concurenței să preia clienţii Fidelis Energy

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica RWE Energie are OK-ul Consiliului Concurenței să preia clienţii Fidelis Energy

Consiliul Concurenţei comunică că a autorizat tranzacţia prin care RWE Energie SRL preia portofoliul de clienţi al Fidelis Energy SRL.

„Autoritatea de concurenţă a analizat aceasta operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

RWE Energie SRL este controlată direct de către societatea Budapesti Elektromos Muvek Nyrt şi face parte din grupul RWE, grup activ pe pieţele europene de furnizare de energie şi gaze naturale. Grupul RWE este lider european în domeniul energetic, fiind activ în producerea, transportul şi comercializarea de energie electrica şi gaze naturale. Grupul este cel mai mare producător de energie electrică din Germania şi al doilea ca mărime în Olanda, în timp ce pe piaţa gazelor naturale ocupă primul loc în Olanda şi locul trei în Germania. Totodată, Grupul RWE este al patrulea cel mai mare furnizor în Marea Britanie, atât pentru energie electrică, cât şi pentru gaze naturale. În România, RWE s-a concentrat pe deservirea clienţilor non-casnici de energie electrică, portofoliul de furnizare gaze naturale fiind redus.

Fidelis operează pe piaţa energiei electrice din România, ca furnizor de energie electrică, precum şi pe piaţa gazelor naturale.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.