S-a găsit vinovatul! Virgil Popescu a rămas fără secretar general la minister. Premierul Ciucă l-a demis pe Nicolae-Radu Chiurtu pentru eroarea din OUG cu noile măsuri de plafonare și compensare

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica S-a găsit vinovatul! Virgil Popescu a rămas fără secretar general la minister. Premierul Ciucă l-a demis pe Nicolae-Radu Chiurtu pentru eroarea din OUG cu noile măsuri de plafonare și compensare

Premierul Nicolae Ciucă a decis să îl demită pe Nicolae-Radu Chiurtu din funcția de secretar general al Ministerului Energiei. Decizia privind încetarea exercitări de către Nicolae-Radu Chiurtu a funcției publice de la Ministerul Energiei a fost publicată în Monitorul Oficial de ieri, 26 ianuarie.

Ieri, Guvernul Ciucă s-a reunit, online, să repare o greșeală dintr-o anexă a OUG, adopatată cu o zi înainte, privind noile măsuri de sprijin la facturile de energie și gaze pentru consumatori. Este vorba despre îndreptarea unei erori dintr-o Anexă care a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1.000 mc plus max. zece la sută, de la 1.100 la 1.200 plus o abatere 10 la sută, în total 1.320 mc. Practic, s-a greșit la calcule, care  au legătură cu compensarea care se aplică la consumatori. Iar vinovat pentru eroarea din OUG este Radu Chiurtu, responsabil cu redactarea actului normativ și a anexelor .

Având în vedere aspectele constatate în cadrul ședinței Guvernului României din data de 26 ianuarie 2022, prim-ministrul a emis decizia prin care Chiurtu a fost demis. El va preda lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile, conform deciziei.

Chiurtu a lucrat la Ministerul Energiei în echipă cu doi secretari generali adjuncți, respectiv Diana Ioana Florea și Carmen Moraru. Acesta a mai fost Secretar general în alte două ministere, respectiv Ministerul Economiei și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Potrivit unor surse guvernamentale, vor fi și alte demiteri la Ministerul Energiei pe acest subiect, dar acestea vor fi decise de ministrul Virgil Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “S-a găsit vinovatul! Virgil Popescu a rămas fără secretar general la minister. Premierul Ciucă l-a demis pe Nicolae-Radu Chiurtu pentru eroarea din OUG cu noile măsuri de plafonare și compensare”

  1. Daca ar avea un gram de onoare Graul Ciuca si Virgil Popescu si ar fi dat demisia ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.