S-a lansat SPER – Societatea Profesionistelor din Energie din România. Maria Mânicuță, Președinta asociației: Ne propunem să facem ca sectorul energetic din România să fie mai curat nu doar din punct de vedere al emisiilor de CO2, ci și al relațiilor umane, a unei promovări corecte, a lucrurilor bine făcute

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential S-a lansat SPER – Societatea Profesionistelor din Energie din România. Maria Mânicuță, Președinta asociației: Ne propunem să facem ca sectorul energetic din România să fie mai curat nu doar din punct de vedere al emisiilor de CO2, ci și al relațiilor umane, a unei promovări corecte, a lucrurilor bine făcute
  • SPER are ca scop principal promovarea profesională a femeilor care activează în România

S-a lansat oficial Asociația SPER – Societatea Profesionistelor din Energie din România. Prima întâlnire a doamnelor implicate în sectorul energetic a fost găzduită la Consulatul Islandei în România.

În prezența a 35 de Doamne care activează în sectorul energetic, Președinta Asociației SPER, Maria Mânicuță, a  afirmat: “Am început acest demers înainte de pandemie, însă dată fiind situația am reușit, în decembrie 2022, să înscriem și înregistrăm Asociația SPER. Ne propunem să facem ca sectorul energetic din România să fie mai curat nu doar din punct de vedere al emisiilor de CO2, ci și al relațiilor umane, a unei promovări corecte, a lucrurilor bine făcute. Vrem să fim o voce,  vom promova corectitudinea și profesionalismul. Dorim, de asemenea, să ne aducem aportul și pe partea de mentorat. Consider că avem datoria să ajutăm, să punem stiința, priceperea și profesionlismul nostru în slujba acestui deziderat”.

Președinta SPER a adresat invitația participantelor la evenimentul de lansare și nu numai acestora să adere la SPER, o asociatie deschisă, neguvernamentală, non-profit, independentă, cu beneficiu public, constituită prin voința liberă a membrelor fondatoare. Asociația SPER are ca scop principal promovarea profesională a femeilor care activează în România.

Membre fondatoare ale Asociației SPER – Societatea Profesionistelor din Energie din România sunt: Rovana Mirea, Silvia Vlăsceanu, Maria Mânicuță, Georgiana Pogonaru, Corina Popescu și Doina Vornicu.

Georgiana Pogonaru, în calitate și de gazdă a evenimentului de lansare, s-a  adresat participantelor: “O astfel de asociație este foarte utilă. Mă bucur să fiu gazda dvs. Consider că succesul acestei asociații va fi asigurat dacă lucrăm pe idei constructive și cred, cu convingere, că împreună putem face  lucrurile mai bune și mai bine”.

Tatiana Iosiper, Reprezentant special pentru energie și diplomație climatică în  Ministerul Afacerilor Externe, le-a spus Doamnelor din energie, prezente la prima reuniune a SPER, că poziția domniei sale în cadrul ministerului a fost înfiiințată ca urmare a demersurilor Ambasadorului Mihnea Constantinescu. “Lucrăm și punem accent pe securitatea energetică, în cadrul tranziției energetice. Este de dorit să găsim și să atragem, în cazul nostru, profesioniste în energie care pot să facă diferența”, a spus Iosiper.

Cristina Prună, Vicepreședinte Comisia de Industrii și Servicii, Camera Deputaților, a precizat: „Avem nevoie să putem spune atunci când lucrurile nu se îndreaptă în direcția bună și să acționăm. De 7 ani în Parlament m-am apropiat de acest sector energetic și duc o muncă asiduă pentru modificări necesare la nivel legislativ care să ajute investițiile în acest domeniu. Eu știu că Doamnele sunt obiective. Dacă îmi permiteți să vă spun un citat care îmi place: Daca vrei ca ceva să fie spus – cere unui bărbat, daca vrei ca ceva să fie făcut – cere unei femei!”

Fondatoarele Asociației SPER au o vastă experiență în domeniul energetic, sunt profesioniste care își iubesc meseria și sunt adeptele lucrului bine făcut.

„Sper ca profesionalismul sa domine industria energetică. SPER este un proiect care imi doresc să se dezvolte și să depășească granițele României. Să vina alături  de noi și alte asociații din Europa”, a spus Corina Popescu.

Silvia Vlăsceanu și Doina Vornicu, fiecare cu un parcurs profesional legat de sectorul energetic, au subliniat că SPER este un proiect de suflet și au adresat invitația participantelor la eveniment să adere la  asociația care se dorește a fi o comunitate a  femeilor în energie.

Conform Statutului, Asociația SPER își propune:

  • încurajarea progresului sustenabil al femeilor în carieră și în poziții de decizie;
  • crearea unei comunități la nivel național și internațional care să permită promovarea celor m ai bune practici;
  • claborarea pe proiecte de interes comun, oportunități de networking, de dezvoltare profesională și persopnală;
  • programe de mentorat;
  • promovarea unei culturi a diversității de gen în sectorul energiei.

Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “S-a lansat SPER – Societatea Profesionistelor din Energie din România. Maria Mânicuță, Președinta asociației: Ne propunem să facem ca sectorul energetic din România să fie mai curat nu doar din punct de vedere al emisiilor de CO2, ci și al relațiilor umane, a unei promovări corecte, a lucrurilor bine făcute”

  1. Felicitari si mult succes in ceea ce isi propune asociatia! Felicitari distinselor Doamne pentru initiativa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *