S-a reparat greșeala la Comisia lui Iancu. S-a eliminat, din nou, autorizația de construire pentru panouri fotovoltaice și solare. Urmează votul în plenul Camerei Deputaților

Publicat pe Categorii Esential, Info Consumatori, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Esential S-a reparat greșeala la Comisia lui Iancu. S-a eliminat, din nou, autorizația de construire pentru panouri fotovoltaice și solare. Urmează votul în plenul Camerei Deputaților

Vești bune pentru prosumatori. S-a reparat greșeala și s-a eliminat, din nou, autorizația de construire pentru panourile fotovoltaice și/sau panouri solare pentru încălzirea și prepararea apei calde, montate pe clădiri, anexe gospodărești, cât și pe sol. Astăzi, la Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputatilor, s-a votat modificarea si introducerea unei litere la articolul 11 din Legea 50/1991privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, scrie energiaTa.

Sursă foto: energiaTa

Noul amendament introdus în lege are următorul cuprins: „t) Montarea pe clădiri, anexe gospodărești și pe sol a sistemelor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice şi/sau panouri solare pentru încălzirea sau prepararea apei calde, cu înştiinţarea prealabilă a autorităţilor administraţiei publice locale şi cu respectarea legislaţiei în vigoare. Sistemele fotovoltaice şi/sau panourile solare vor fi susţinute de o structură formată din elemente constructive capabile să asigure stabilitatea întregului ansamblu și să preia încărcările rezultate din greutatea proprie a structurii și a panourilor, precum şi cele rezultate din acţiunea vântului şi a depunerilor de zăpadăˮ.

Citește și:

Potrivit energiaTa, s-a aprobat și eliminarea alineatului (9) de la articolul 7: „Autorizația de construire se emite numai după realizarea drumurilor la strat de uzură”.

Proiectul de lege a trecut de Senat, este aprobat la Comisia de Industrii și Servicii din Camera Deputaților și urmează să fii supus aprobării în Plenul Parlamentului cât de repede posibil.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *