S-a semnat actul constitutiv pentru CCP.RO Bucharest. OPCOM – Investitor în proiectul Contrapărții Centrale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic S-a semnat actul constitutiv pentru CCP.RO Bucharest. OPCOM – Investitor în proiectul Contrapărții Centrale

Toți acționarii participanți la capitalul Contrapărții Centrale din România ”CCP.RO Bucharest” S.A. și-au confirmat participarea la capitalul societății prin semnarea actului constitutiv, în data de 17.10.2019.

Din perspectiva OPCOM, alăturarea sa la sfârșitul anului 2018 în proiectul Contrapărții Centrale din România astfel cum a fost acesta inițiat de către Bursa de Valori București, reprezintă un nou pas, firesc în îndeplinirea misiunii sale de operator al piețelor de energie electrică și gaze natural, se precizează într-un comunicat transmis InvesTenergy.

Potrivit reprezentanților OPCOM, construirea unei entități care să asigure pieței de energie din România instrumente noi pentru diminuarea și transferul riscurilor creează posibilitatea:

  • optimizării costurilor participanților la piață pentru garantarea tranzacțiilor cu livrare fizică;
  • diminuării până la eliminare a riscului de contraparte;
  • trecerii la un nivel superior de diversificare a produselor și serviciilor puse la dispoziție pentru tranzacționare, respectiv la implementarea contractelor financiare derivate având ca activ suport prețul de referință al energiei.

Parteneriatul acționarilor ”CCP.RO Bucharest” S.A. reflectă interesul general al actorilor importanți din piețele reglementate de către autoritățile competente din domeniul financiar și cel al energiei de a se alinia celor mai bune practici europene în beneficiul evoluției pozitive a acestor piețe. Mediul de afaceri și cel investițional va dispune astfel de elementele pe care aceste piețe le oferă :

  • creșterea lichidității piețelor supuse reglementării;
  • soliditatea prețurilor;
  • diversificarea portofoliului de tranzacții;
  • diminuarea costurilor pentru garantarea tranzacțiilor;
  • certitudinea recuperării investițiilor.

Din noua poziție, de acționar și administrator al Contrapărții Centrale din România, OPCOM își exprimă determinarea de a contribui la succesul ”CCP.RO Bucharest” S.A., se afirmă în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *